Nutrex Hawaii Havajská spirulina 400 tablet
Popis
Havajská spirulina je jednou z nutričně nejvýživnějších přírodních potravin, které lidstvo zná.
Je pěstována na původních lávových polích v oblasti Kona na Havaji na nejslunečnějším pobřeží USA. K pěstování se využívají přírodní zdroje – vydatný sluneční svit, čistá hlubinná oceánská voda z hloubky až 700 m, dodávající spirulině stopové prvky a minerály, a 100 % pitná voda z havajských podzemních přírodně filtrovaných vrstev. Spirulina je navíc sušená během 3–7 sekund speciální technologií Ocean Chill Drying™ pro maximální zachování všech vitamínů, minerálů, antioxidantů a fytonutrientů.
Havajská spirulina je certifikována jako bezlepkový, veganský produkt, košer, halal a bez GMO.
Jedná se o mimořádně kvalitní druh spiruliny podporující imunitu a vitalitu člověka a působící jako silný antioxidant.
Doporučené dávkování:
6 tablet (3g) denně. Po otevření skladujte nejlépe v lednici pro zachování maximálních nutričních hodnot.
Spirulinu lze užívat s jídlem nebo bez jídla a lze ji konzumovat jednou nebo i několikrát za den. Dětem se doporučuje užívat pouze 1 nebo 2 gramy spiruliny denně v závislosti na jejich tělesné hmotnosti. Spirulina zvyšuje hladinu energie u většiny lidí, proto je vhodné ji brát alespoň čtyři hodiny před spaním.
Jedna porce Havajské spiruliny obsahuje větší množství některých důležitých antioxidantů, enzymů, vitaminů a minerálů, než je obsaženo v 5 porcích ovoce a zeleniny, a má vyšší nutriční hodnotu než jakákoliv jiná plnohodnotná přírodní potravina (whole food).
Nejvýznamnější nutriční vlastnosti Havajské spiruliny:
• bohatý zdroj vitamínu A, K1, K2, B12, železa
• zdroj dalších živin jako jsou karotenoidy, GLA (kyselina gama-linolenová), SOD (superoxid dismutáza) a fykocyanin
• obsahuje více beta-karotenu než je obsaženo v mrkvi
• obsahuje kompletní bílkovinu s esenciálními a neesenciálními aminokyselinami
• zdroj antioxidantů
• Havajská spirulina má vyšší nutriční hodnoty na 1 gram než jakékoliv jiná spirulina dostupná na trhu
Účinky spiruliny:
Má:
silné antioxidační vlastnosti
Podporuje:
vitalitu člověka
přirozenou obranyschopnost organismu
vyváženou funkci imunitního systému
normální hladinu cukru v krvi
Pozitivně ovlivňuje:
kontrolu tělesné hmotnosti
svalovou hmotu a hubnut
Díky čemu je Havajská spirulina Nutrex Hawaii tak jedinečná?
• Místo pěstování:
Díky své poloze na slunečném havajském pobřeží Kona, má farma na pěstování spiruliny více slunečního světla než kterékoliv jiné místo ve Spojených státech. Proto je možné pěstovat zde spirulinu (Spirulina Pacifica®) nepřetržitě 12 měsíců v roce. Vodní nádrže byly vybudovány v roce 1984. Co to znamená? Vyšší nutriční hodnoty. Havajská spirulina se během více než 35 let nepřetržité kultivace pod intenzivním havajským sluncem vyvinula v nutričně nadprůměrný kmen..
• Bio-zabezpečená zóna
Nutrex Hawaii je jediná farma s mikrořasami, která se nachází Bio-zabezpečené zóně, ve které je zakázáno používat škodlivé pesticidy a geneticky modifikované organismy. Naše produkty jsou bezpečné a čisté, pěstujeme je bez použití škodlivých pesticidů a herbicidů. Dále také dbáme na to, abychom nezpůsobovali erozi půdy a znečišťování vody.
• 100% pitná voda
Naše produkty jsou pěstovány v 100% pitné vodě. Tato voda je shromážděna z nedotčených podzemních vrstev Velkého ostrova. Je dokonale pročištěná přírodní filtrací za použití lávových oblázků. Aby bylo zabráněno plýtvání vodou a umožněno navrácení základních živin zpět do našich vodních nádrží, je většina pitné vody recyklována a znovu použita v nádržích pro další pěstební cyklus. Tento proces přispívá k produkci nejvíce nutričně hodnotné spiruliny na světě.
• Ultračistá hlubinná oceánská voda
Do vodních nádrží, ve kterých se pěstuje Havajská spirulina, je přidáváno 5 % hlubinné oceánské vody. Havajská spirulina je jedinou mikrořasou, pro jejíž pěstování se používá ultračistá hlubinná oceánská voda, vypumpovaná z hloubky až 700 m pod mořskou hladinou. Tato mořská voda dodává naší spirulině stopové prvky a minerály.
• Sušící systém Ocean Chill Drying™
Unikátní sušící systém zabraňuje oxidaci a znehodnocení karotenoidů, enzymů a ostatních živin, k čemuž dochází při používání běžných sušících metod. Co to znamená? Nutriční hodnoty, na které se můžete spolehnout. Díky tomuto systému je naše spirulina usušena během 3–7 vteřin, dochází k tomu za použití velmi studené oceánské vody, která je používána pro odvlhčení, dále je využíváno méně než jedno procento kyslíku, aby bylo možné zachovat fytonutrienty. Díky mimořádně kvalitnímu způsobu balení je naše spirulina dopravena k zákazníkovi ve stejně čerstvém stavu jako v den, kdy byla sklizena.
• Zodpovědnost vůči životnímu prostředí a trvalá udržitelnost
Filozofií společnosti Nutrex Hawaii je zanechat půdu a životní prostředí v lepším stavu než v jakém se nacházely před tím, než jsme začali s produkcí. Všechny mikrořasy pocházejí z naší 90akrové farmy, která se nachází na nedotčeném Kona pobřeží na Havajském ostrově. Farma byla vybudována na půdě, která byla původně pustým lávovým polem. Naše společnost je neoblomně oddána svému závazku, týkajícímu se trvalé udržitelnosti a vše co děláme, děláme s cílem vytvořit čistší, bezpečnější a zdravější svět.
Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota 1436kJ / 343 kcal
tuky 6.3 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 2.1 g
sacharidy 18 g
– z toho cukry 0 g
vláknina 6.9 g
bílkoviny 58 g
sůl 1.5 g
Typická analýza vybraných složek tablet Havajské spiruliny Nutrex Hawaii pro denní dávku 3 g:
(hodnoty se nevztahují na konkrétní šarži a jsou ročním průměrem – poslední aktualizace 7. 8. 2020)
Vitamíny:
Vitamín A (jako Betakaroten) 3773 mcg
Vitamín K1 a K2 52 mcg
Thiamin (B1) 0,5 mcg
Riboflavin (B2) 5 mcg
Niacin (B3) 204 mcg
Vitamín B6 21 mcg
Vitamín B12 8 mcg
Biotin <1 mcg
Kyselina pantothenová 2 mcg
Minerály:
Vápník 13 mg
Fosfor 26 mg
Jód 25 mcg
Hořčík 24 mg
Zinek 0,1 mg
Selen 3 mcg
Měď 0,02 mg
Mangan 0,5 mg
Molybden <12 mcg
Draslík 40 mg
Železo 3 mg
Karotenoidy a fytonutrienty:
Kyselina Gama-linolenová (GLA) 33 mg
Zeaxanthin 4 mg
Karotenoidy celkem 19 mg
Chlorophyl 28 mg
Phycocyanin (c, allo) 289 mg
Superoxid dismutáza (SOD) 1040 jednotek
Certifikace a kontrola kvality Havajské spiruliny Nutrex Hawaii
Havajská spirulina je pěstována výhradně v oblasti Kona (Havaj, USA) a je certifikována jako bezlepkový, veganský produkt, košer, halal a verifikována jako – bez GMO.
Nutrex Hawaii kontroluje a měří každou fázi produkce Havajské spiruliny od pěstování po sklizeň. Provádí se sedmnáct samostatných testů kvality, aby bylo zajištěno, že spirulina splňuje přísné specifikace, včetně měření úrovně jednotlivých živin a testování kontaminace těžkými kovy.
Další zajímavosti o Havajské spirulině Nutrex Hawaii
• Systém kontinuálního pěstování
Kontinuální kultivační systém znamená, že se v době sklizně sklízí najednou pouze 70 procent Havajské spiruliny a zbylých 30 procent se ponechá pro další pěstování. Tento způsob umožňuje nepřetržité dodávání živin pro každou sklizeň. Protože se takto pěstuje Havajská spirulina již více než 35 let, vyvinul se z ní nutričně nadprůměrný kmen. Kontinuální pěstování je možné díky celoročnímu ideálnímu podnebí na Havaji, které zaručuje, že v růstovém cyklu nedojde k žádným přerušením.
• Proces trojitého opláchnutí
Havajská spirulina se před sušením nejméně třikrát propláchne. Kromě toho se zařízení v nádržích se spirulinou každý den po dobu čtyř až pěti hodin vypíná kvůli intenzivnímu čištění. Zaměření společnosti na hygienickou výrobu nejen odstraňuje nečistoty, které by mohly ničit křehké živiny, ale také zanechává Havajskou spirulinu s čerstvější chutí, které by jinak nebylo možné dosáhnout.
• Obsah těžkých kovů
Na některých místech na Zemi je vysoká úroveň znečištění vzduchu nebo je prostředí znečištěno blízkými továrnami a jinou lidskou činností, díky které se do prostředí dostane velké množství těžkých kovů. Stejně jako spirulina absorbuje škodlivé kovy v těle, dělá to samé i v prostředí, ve kterém je pěstována.
Havajská spirulina je pěstována na řídce osídleném pobřeží Kona na Havaji uvnitř Bio-zabezpečené zóny. Nehrozí ji tedy toxická kontaminace těžkými kovy.
• Tablety lisované za studena
Havajské tablety spiruliny jsou lisovány za studena, aby nedošlo k vystavení spiruliny vysoké teplotě používané při tradičních metodách tabletování. Stejně jako při vaření zeleniny, při vystavení spiruliny vysokému teplu se ničí mnoho vitamínů, minerálů, antioxidantů a dalších výživných látek obsažených ve spirulině.
• Přídatné látky v tabletách spiruliny
Spirulina je velmi jemný prášek, a proto je velmi obtížné ji tabletovat. Aby bylo možné tablety vytvořit, přidávají se do prášku některé další složky, tak zvané přídatné látky. Havajská spirulina obsahuje pouze 1,5 procenta vysoce kvalitních přídatných látek. Konkrétně se jedná o oxid křemičitý (protispékavá látka), inulin z čekanky a stearan hořečnatý rostlinného původu. Všechny tyto látky jsou přírodního charakteru. Dalších 98,5 procent tablety tvoří čistá Havajská spirulina.
• Synergie živin ve spirulině
Spirulina je vrcholným příkladem synergie. Látky obsažené ve spirulině se navzájem podporují ve své využitelnosti a vstřebatelnosti. Lidský organismus tak dokáže jednotlivé živiny obsažené v Havajské spirulině využít lépe, než kdyby byly konzumovány samostatně.
Složení: spirulina (Arthrospira platensis) 98,5%, oxid křemičitý (protispékavá látka), inulin z čekanky, stearan hořečnatý rostlinného původu.
Pozn.: Přídatné látky v tabletě jsou přírodního charakteru a tablety je obsahují z důvodu, aby držely svůj tvar a dobře se polykaly.
Hmotnost: 200 g (400 tablet/ 1 tableta=500 mg).
Země původu: Spojené státy americké (Havaj).
Distributor: Díky přírodě s.r.o., Nademlejnská 600/1, 198 00 Praha, Česká republika, www.dikyprirode.cz.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Nevhodné pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Charakteristika: Doplněk stravy