Giuseppe Cremonini BIO Balzamikové glazé IGP z Modeny
Giuseppe Cremonini BIO Balzamikové glazé IGP z Modeny
Popis
Glasse a base di Aceto Balsamico di Modena IGP, tj. balzamikové glazé jsou krémová koření vyrobené z redukce balzamikového octa z Modeny I.G.P.
Cenná přísada, která dodá balzamikovému nádechu chuť při zdobení studených pokrmů, jako jsou ovocné saláty, zmrzlina, dezerty a sýry, nebo při přípravě masových filetů, vajec, krevet, vařeného masa a rizota. Při vaření se používá spíše v případech, kdy je zapotřebí krémovější produkt než balzamikový ocet.
Acetaia Giuseppe Cremonini je moderní italská společnost sídlící na pozemcích osázených převážně vinicemi Lambrusco Grasparossa IGT a Trebbiano DOC. Jde o typické místní hrozny využívané pro výrobu proslulého balzamikového octa. V těsné blízkosti stojí rodinná octárna, která se věnuje výrobě tradičního balzamikového octa s chráněným označením původu Modena.