Giuseppe Cremonini Balzamikový ocet z Modeny – Puro Modena Barrique
Giuseppe Cremonini Balzamikový ocet z Modeny – Puro Modena Barrique
Popis
Doporučujeme ho ke krevetám, čerstvému tuňákovi, parmazánu, rizotu, vařenému a pečenému masu, telecím plátkům a sýrům. Objem 250 ml
- 100% přírodní
- Vysoká hustota 1,32 g/l
- Vařený hroznový mošt Lambrusco 70 %.
- Zrání 12 měsíců v bariku
- 100% hrozny Lambrusco
- 100% certifikovaná Modena.
L’Aceto Balsamico di Modena IGP, tj. Balzamikový ocet z Modeny CHZO, je hořkosladké koření vyrobené z vařeného hroznového moštu nebo koncentrátu a vinného octa, které může vylepšit a obohatit chuť jakéhokoli pokrmu.
Po pomalém procesu octování surovin následuje zrání v dřevěných sudech po dobu nejméně dvou měsíců a více než tří let u zrajícího produktu. Výsledkem tohoto výrobního procesu je koření sladkokyselé chuti, intenzivní hnědé barvy a trvalé, jemné, lehce octové vůně s možnými dřevitými tóny
Acetaia Giuseppe Cremonini je moderní italská společnost sídlící na pozemcích osázených převážně vinicemi Lambrusco Grasparossa IGT a Trebbiano DOC. Jde o typické místní hrozny využívané pro výrobu proslulého balzamikového octa. V těsné blízkosti stojí rodinná octárna, která se věnuje výrobě tradičního balzamikového octa s chráněným označením původu Modena.