FitStream Uzené mandle (200g)
Popis
PŘEHLED POUŽITÍ
Mnozí se vyhýbají nadměrné konzumaci ořechů, protože obsahují tuky. Avšak mandle ve srovnání s ostatními ořechy, obsahují méně tuků a více bílkovin. Již malá porce uzených mandlí dodá Vašemu tělu nutriční látky, které potřebujete pro skvělý start do dne. Mandle jsou bohaté na vápník, který je potřebný pro zdraví, prevenci a kvalitu kostí a zubů, také jsou bohaté na hořčík, měď, zinek, železo a draslík a na vitamíny, zejména ze skupiny B. Hrst mandlí spolu se dvěma meruňkami obsahují až poloviční množství denní dávky vápníku!
SKVĚLÉ SLOŽENÍ
Balení uzených mandlí obsahuje na 200g až 98% jader mandlí. Díky vysokému procentuálnímu obsahu patří uzené mandle mezi prémiové produkty a jsou dokonalým doplňkem k Vaší každodenní výživě.
DO KUCHYNĚ I NA CESTY
Pokud rádi zkoušíte nové recepty, rozhodně se nebojte experimentovat v kuchyni i s uzenými mandlemi. Tím, že jsou bez přidaných ochucovadel, skvěle se hodí do salátu, zdravého wrapu nebo z nich můžete udělat pomazánku. Stejně tak jsou uzené mandle vhodné pro cesty, kdy je využijete jako zdravou svačinku, která zažene pocit hladu a dodá dostatek energie.
POSÍLENÍ KVALITY KOSTÍ, SVALŮ, ZUBŮ A NEHTŮ
Díky hořčíku, jsou mandle doporučeny nejen lékaři, ale i výživovými poradci v rámci prevence a posílení kostí, svalů, zubů, nehtů i pokožky. Pravidelná konzumace mandlí výrazně působí proti demineralizaci kostí. Také mají skvělé účinky při prevenci a léčbě osteoporózy a napomáhají i při léčbě poúrazových stavů svalů a kostí.
UDRŽUJÍ SRDCE ZDRAVÉ
Mandle jsou doporučeny i při onemocněních nervového ústrojí a kardiovaskulárních onemocněních. Díky vysokému obsahu hořčíku příznivě působí na činnost srdce. Zlepšují hladinu krevních lipidů a pravidelnou konzumací mandlí je dokonce možné pomoci k mírnému snížení „špatného“ cholesterolu. Právě „špatný“ cholesterol způsobuje mnohá srdeční onemocnění, kterým lze konzumací mandlí předcházet.
UDRŽUJÍ STABILNÍ HLADINU CUKRU V KRVI
Mandle jsou skvělým doplňkem stravy v případě, že máte potíže s kolísající hladinou cukru v krvi. Také konzumace mandlí příznivě působí v rámci náběhu na cukrovku. Díky vysokému obsahu hořčíku jsou mandle ideální zejména pro zlepšení diabetu II. stupně.
ZDRAVÁ PLEŤ
Ne nadarmo je pro suchou pleť doporučeno k zevnímu použití mandlové mléko či mandlový olej. Pokud však chcete zlepšit a hydratovat pokožku i zevnitř, přidejte uzené mandle do vaší stravy a zlepšení pokožky je zaručeno.
ZMÍRŇUJE ZAŽÍVACÍ PROBLÉMY
Máte potíže s trávením? Trpíte bolestmi břicha? Zkuste doplnit do stravy mandle. Ty podporují trávení, působí příznivě na střevní mikroflóru, obsahují dostatek vlákniny, podporují správnou činnost žaludku a odbourávají plynatost i bolesti břicha.
SLOŽENÍ:
jádra mandlí 98%, kouřové aroma 2%, řepkový olej
PRŮMĚRNÉ VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g (% NA 100 g*):
- Energie 2 628 kJ/628 kcal (31)
- tuky 52,9 g (75)
- z toho nasycené 4,3 g (21,5)
- sacharidy 18 g (7)
- z toho cukry 4,1 g (4,5)
- vláknina 0 g (-)
- bílkoviny 19,9 g (40)
- sůl 1,6 g (27)
*Referenční příjem průměr. dospělého (8,400 kJ/2,000 kcal)
Země původu: Španělsko
SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu při teplotě 18–22°C a relativní vlhkosti nejvýše 65%.
MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST: uvedena na obalu
VYROBENO PRO:
FitStream, s.r.o.
Valentiniánova 8
851 10 Bratislava
info@fitstream.eu