Adonis Ocet jablečný RAW
Popis
Jablečný ocet se vyrábí z čerstvě vylisované jablečné šťávy z jablek od lokálních sadařů. Jablečná šťáva poté pomalu prokvašuje na ocet po dobu šesti a více měsíců. Tento způsob výroby používali naši předkové.
Proces kvašení je pak naprosto přirozený a veškerou proměnu cukrů na ocet zařídí přírodní bakterie bez přídavku umělých kultur. Ocet se nepasterizuje a nefiltruje, díky čemuž si zachovává svou přirozenou výrazně ovocnou a jemnou chuť. Po zředění vodou a doslazení je z něj osvěžující nápoj.
Je vyroben podle tradiční receptury, jako výsledek přirozeného, neurychleného octového kvašení čerstvě vylisované jablečné šťávy.
Je nefiltrovaný, a nepasterizovaný, díky čemuž je stále živý a biologicky aktivní. Stejně jako domácí octy má kyselost 5 % .
V láhvi najdete přírodní ovocnou usazeninu, může vzniknout i „octová matka“. To v žádném případě není důvodem k obavám a jen to dokazuje vysokou kvalitu octa .
Použití:
1–2 polévkové lžíce octa zalijeme vodou. Nejlepší je pít nalačno, půl hodiny před snídaní nebo před jídlem. Přidáním lžičky medu do směsi vytvoříte zdraví prospěšný nápoj, se kterým bude skvělé začít den!