10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 12304752

BARLEE´S BIO - ORIGINAL, 100 g

BARLEE´S BIO - ORIGINAL, 100 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Jsem Nekáva, pražená z českého BIO ječmene. Můžete mě pít celý den a klidně i před spaním, jsem totiž přirozeně bezkofeinová. Podporuji dobré zažívání a posiluji imunitní systém. Jsem vhodná pro celou rodinu a děti mě mohou pít jako svoji Nekávičku. Celý popis
98 Kč
Zboží od: Barlee's
98 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

27.5.2024 na výdejním místě
27.5.2024 - 28.5.2024 na vaší adrese

Popis

Jsem Nekáva, pražená z českého BIO ječmene. Můžete mě pít celý den a klidně i před spaním, jsem totiž přirozeně bezkofeinová. Podporuji dobré zažívání a posiluji imunitní systém. Jsem vhodná pro celou rodinu a děti mě mohou pít jako svoji Nekávičku.

Jak chutnám?

Jsem tmavá jako káva a moje chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Chutnám skvěle jen tak i s mlékem, ať už preferujete kravské, nebo rostlinné.

Ekologie:

Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. BIO ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.

Příprava:

  • Moka konvička

Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou a nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.

  • French press

Na 100 ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy, které vsypeme do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.

  • Na filtru

Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.

  • Cold brew

Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody). Zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.