Ibili Forma na koláč skleněná 28x3,5cm
Popis
Forma je z velmi odolného skla, které vydrží teploty od –40°C až do +400°C. Můžete ji použít v každém typu trouby včetně mikrovlnné, i ji vkládat do mrazáku. Hodí se na připravu sladkých koláču, quiche i nepečených dortů a semifreda.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Formy na koláč se vyrábějí z různých materiálů, ale žáruvzdorné sklo patří mezi ty oblíbené. Tato forma je o průměru 28 cm a výšce 3,5 cm. Má hezký vlnitý okraj, snáší vysoké teploty a je vhodná pro elektrické, plynové ale i mikrovlnné trouby. Lze ji vkládat i do mrazničky. Výhodou průhledných forem je to, že vidíme jak se koláč zespodu a z boku upekl a zda se nepřipaluje. Musíme se pouze vyvarovat teplotních šoků s rozdílem přes 100°C. Rozpálenou formu s upečeným koláčem odkládáme přímo z trouby buď na mřížku, nebo můžeme použít dřevěnou nebo korkovou podložku. Vyvarujeme se odkládání na všechny studené povrchy např. nerez, kámen, mramor nebo třeba i mokrou utěrku. Formu lze umývat v myčce nádobí.
Vyzkoušela jsem ve formě upéct několik druhů koláčů z různých těst. Všechny koláče se ve formě upekly velice dobře a stejnoměrně. Formu lze použít jak na sladké koláče, tak i na slané. Upečený koláč se může po vychladnutí dobře překrýt fólií a vložit i s formou do mrazničky, třeba pro nečekanou návštěvu. Musíme si ovšem vybrat koláč, který je k zamražení vhodný. Forma vypadá velice hezky a proto se může koláč nakrájet a podávat přímo z formy, kterou umístíme na stůl.
Pokud u někoho patří varné sklo mezi preferované materiály, tak bude s touto formou spokojený. M.F.