WoldoHealth® Vitamín C 120 kapslí
Popis
Vitamín C je jedním z nejdůležitějších vitamínů pro lidské tělo. Napomáhá k normálnímu fungování nervového a imunitního systému, chrání buňky před oxidačním stresem, snižuje únavu a vyčerpání, přispívá k regeneraci vitamínu E. Také zvyšuje vstřebávání železa a podporuje vlastní tvorbu kolagenu v našem těle pro udržení funkce cév, kostí, zubů, kloubů a pokožky.
Naše tělo si nedokáže vitamín C samo vyrobit, a proto ho musíme přijímat externě, v podobě čerstvé ovoce a zeleniny nebo doplňků stravy. Především v zimních měsících nám může hrozit jeho nedostatek, proto je vhodné pravidelné užívání doplňků stravy. Při jejich výběru je doporučeno se zaměřovat na doplňky stravy přírodního původu.
Hlavní funkce vitamínu C:- přispívá k normální funkci imunitního systému
- přispívá k normální činnosti nervové soustavy
- přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů
- přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
- přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem
- přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
- zvyšuje vstřebávání železa
- přispívá k regeneraci redukované formy vitamínu E
Vitamín C je životně důležitý pro správnou funkci našeho organismu, ale užívání jeho syntetické formy může mít nepříznivý vliv na naše zdraví. Tato forma se hůře vstřebává a také může docházet k překyselování v našem těle.
Woldohealth Vitamín C je 100 % přírodního původu a je získáván z aceroly bezprostředně po sklizni. Poté je sušen pro zachování všech rostlinných komponentů a obsahu bioflavonoidů (přírodních antioxidantů). Tento vitamín C není izolován v rostlinách, což vede k jeho lepší biologické dostupnosti pro lidské tělo. Díky jeho rychlejší vstřebatelnosti je také naším tělem lépe využitelný.
Acerola je považována za superpotravinu díky vysokému obsahu bioaktivních látek, které zvyšují antioxidační vlastnosti vitamínu C. Také obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, niacin, bílkoviny, železo a fluor.
Denní dávka vitamínu CZa doporučenou denní dávku vitamínu C se považuje 80–100 mg. Vyšší množství je doporučováno pro ty, kteří jsou vystaveni stresovým situacím, sportovcům, starším osobám, těhotným a kojícím ženám. Za maximální denní dávku se považuje 3000 mg při krátkodobém a 2000 mg při dlouhodobém užívání. Předávkování se bát nemusíme. Vitamín C patří mezi vitamíny rozpustné ve vodě, což znamená, že se neukládá v těle, a jeho případné nadměrné množství je z těla vylučováno močí.
Hladinu vitamínu C může snižovat kouření, antikoncepce nebo antibiotika.
Doporučené denní dávkování je následující:- pro děti 40 mg
- pro děti od 8 let 50 mg
- pro ženy 60 mg
- pro muže a těhotné ženy 80 mg
- pro kojící ženy pak 80 až 100 mg
Vitamin C je ideální užívat ráno nebo během dne, nejlépe spolu s jídlem, aby se podpořila jeho vstřebatelnost a snížilo se riziko podráždění žaludku. Zde je několik tipů pro optimální užívání vitaminu C: 1. Ráno nebo během dne: Vitamin C má mírně stimulující účinek, takže může být lepší vyhnout se jeho užívání večer, aby nenarušoval spánek. 2. S jídlem: Vitamin C je kyselý, a proto je vhodné jej užívat s jídlem, což může pomoci zmírnit případné žaludeční potíže. 3. Rozdělení dávky: Pokud užíváte vyšší dávku (např. 500 mg a více), můžete ji rozdělit do dvou nebo více menších dávek během dne. Tím tělo vstřebá vitamin C efektivněji, protože nadbytek vitaminu C se vylučuje močí. 4. Při zvýšené potřebě: Vitamin C je dobré zvýšit při stresu, nachlazení nebo zátěži, kdy může tělo potřebovat více antioxidantů na podporu imunity.
Produkt byl vyroben a farmaceuticky testován v Německu a obsahuje pouze účinné látky s ověřeným původem.
Často kladené dotazy
Malpígie lysá, zvaná také acerola lysá nebo barbadoská třešeň, je druh tropické nebo subtropické, stromovité nebo keřovité rostliny pěstované pro své plody bohaté na vitamín C. Acerola roste v oblasti od Střední po Jižní Ameriku. Plod, který má v průměru 1 až 3 cm, vyrůstá na keři vysokém až 3 m. Má žlutooranžovou až červenou tenkou slupku. Třešeň acerola lze sklízet 3 až 4krát ročně. Bohužel měkká dužina téměř znemožňuje nebo velmi prodražuje export aceroly jako čerstvého ovoce bez poškození plodů. Proto se export provádí pouze jako šťáva, v lyofilizované formě nebo jako prášek z aceroly, který se získává procesem sušení rozprašováním.
Acerola obsahuje kromě vitamínu C, celou škálu vitamínů B (thiamin, niacin, riboflavin, biotin…), dále pak vitamín A, E a P nebo-li rutin, různé minerály a flavonoidy. Všechny tyto látky nejsou v plodech obsaženy ve velkém množství, ale pomáhají k lepšímu vstřebávání a využití právě velkého množství vitamínu C. Tím jsou přírodní zdroje cenných a pro tělo nepostradatelných látek výjimečné.
Kromě hlavní složky vitaminu C obsahuje tropická superpotravina velké množství esenciálních vitaminů, minerálních látek a sekundárních rostlinných látek. Vitamín C v acerole je lépe vstřebatelný než syntetická kyselina askorbová.
V posledních letech se čím dál častěji mluví o tom, že je vhodné získávat důležité vitamíny a minerály primárně z přírodních zdrojů a po těch syntetických sáhnout až když není zbytí. Kromě klasického ovoce a zeleniny je bohatým zdrojem přírodního céčka též rakytník či šípek. Absolutně nejvyšší koncentraci vitamínu C však v sobě skrývá právě acerola.