Rybízák Hrušňák ve skle 0,75 L
Popis
Jakmile odšpuntujete láhev, vyvalí se na vás příjemná vůně hrušek. První lok vám možná bude připomínat klasické bílé víno, ale jakmile se chuť rozvine, nebude pochyb o tom, že máte pusu plnou hrušek. A než se nadějete, budete na dně láhve a totálně se do Hrušňáku zamilujete jako my.
JAK PÍT HRUŠKOVÉ VÍNO
Hrušňák pijte jednoduše dle libosti. Nejvíc si ho vychutnáte, když bude parádně vychlazený. V lednici mu proto dejte pár hodin. Pokud nestíháte víno rychle vychladit.
Hrušňák je skvělý jako aperitiv na přípitek i jako digestiv na trávení po obídku. Dostanete-li chuť na sladké, neběhejte do nejbližší večerky pro čokoládu. Hrušky v sobě mají hodně fruktózy, a tak stačí sklenka Hrušňáku, která mlsnou zažene. Druhý den po otevření se rozvine sladkost Hrušňáku naplno, takže bude ještě sladší. Bude-li to na vás už moc, přidejte kostku ledu nebo sodu.
Jakmile klesnou teploty na neúnosnou hodnotu, Hrušňák svařte a užijte si jeho plně rozvinuté chutě i vůně. Vrátí se vám vzpomínky na teplejší dny. A jak ho co nejlépe svařit? Ohřejte ho na ±60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Nepřidávejte ani skořici ani hřebíček, chuť by nepříjemně kopala. Cukr by, vzhledem k tomu, kolik je v hruškách fruktózy, udělal z Hrušňáku nepitelný patok.
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST