Browin Vinné kvasinky tekuté BORDEAUX 20ml
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Browin Vinné kvasinky tekuté BORDEAUX 20ml
Celý popis
Popis
Univerzální, ušlechtilé kvasnice pro všechny druhy vín. Doporučují se zejména pro vína vyrobená z třešní, višní, malin, švestek, ostružin, černého, červeného a bílého rybízu, černých hroznů, borůvek, bezinek.
Bordeaux je speciálně vybraný kmen vinných kvasinek Saccharomyces cerevisiae v ochranné tekutině. Tyto kvasinky zajišťují rychlé a stabilní kvašení ve velmi širokém teplotním rozmezí, dobré kvašení cukru, stálou barvu vína a atraktivní buket. Je vhodné je používat u vín vyžadujících dlouhou dobu zrání.
Popis:
– tekuté droždí
– 20 ml tekutiny- pro 5–25 l šťávy
– teplota kvašení: 13–32 ° C
– alkohol: až 14%
– šikoré možnosti – s využitím doplňků: s vitaminem B1 a Kombi Vita
Používání
Tekuté kvasinky by měly být předem rozmnoženy. Měla by být připravena kvasinková vakcína – tzv. Kvasinková matka. Nalijte 150 ml šťávy do 1 l láhve nebo vložte 200 g rozdrceného ovoce, 300 ml vody a přidejte 2 lžičky cukru. Lahvičku zakryjte zátkou z vaty a pasterizujte po dobu 30 minut. Po ochlazení protřepejte sáček kvasinek a přidejte do láhve. Nechejte ji 1–2 dny při teplotě 22–26 ° C, potom nalijte do fermentační nádoby nebo demižonu s nastavením vína (5–25 l).
Bordeaux je speciálně vybraný kmen vinných kvasinek Saccharomyces cerevisiae v ochranné tekutině. Tyto kvasinky zajišťují rychlé a stabilní kvašení ve velmi širokém teplotním rozmezí, dobré kvašení cukru, stálou barvu vína a atraktivní buket. Je vhodné je používat u vín vyžadujících dlouhou dobu zrání.
Popis:
– tekuté droždí
– 20 ml tekutiny- pro 5–25 l šťávy
– teplota kvašení: 13–32 ° C
– alkohol: až 14%
– šikoré možnosti – s využitím doplňků: s vitaminem B1 a Kombi Vita
Používání
Tekuté kvasinky by měly být předem rozmnoženy. Měla by být připravena kvasinková vakcína – tzv. Kvasinková matka. Nalijte 150 ml šťávy do 1 l láhve nebo vložte 200 g rozdrceného ovoce, 300 ml vody a přidejte 2 lžičky cukru. Lahvičku zakryjte zátkou z vaty a pasterizujte po dobu 30 minut. Po ochlazení protřepejte sáček kvasinek a přidejte do láhve. Nechejte ji 1–2 dny při teplotě 22–26 ° C, potom nalijte do fermentační nádoby nebo demižonu s nastavením vína (5–25 l).
POZOR:
Ve všech fázích přípravy kvasinkové vakcíny udržujte sterilní podmínky – věnujte zvláštní pozornost čistotě nádoby, ve které budete kvasinky rozmnožovat.
Složení: sladina, mladina, kvasnice Saccharomyces cerevisiae, minerální soli.