Semo Salát celoroční - Bremex PROFI vytáp. rychlírny 0,4g
Popis
Salát hlávkový / Lactuca sativa L. var. capitata L.
Popis:
Salát vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučujeme osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon vyséváme semena mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 × 25 až 30 × 30 cm a rostliny po vzejití vyjednotíme. Pro předpěstování sadby vyséváme semena mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky pikýrujeme do sponu 4 × 4 cm. Teploty ve dne udržujeme v rozmezí 16 – 20oC, v noci 4 – 6oC. Vysazujeme při 4 – 6 pravých listech mělce na záhon tak, abychom nezahrnuli srdéčko rostliny. Zavlažujeme pravidelně menšími dávkami vody.
HTS: 1 – 1,5 g
V 1 g: 800 – 1000 semen
Výsev: listopad – leden
Sklizeň: únor – duben
Odrůda:
BREMEX – PROFI SALÁT – velmi raná odrůda, ranější než BRILANT. Tvoří stejně velké, ale pevnější a lépe uzavřené hlávky. Bremex díky vyšší odolnosti k vybíhání vydrží déle na záhoně.
Salát hlávkový: BREMEX (Lactuca sativa var. capitata/Šalát siaty)
Popis:
Velmi raná odrůda, ranější než BRILANT. Tvoří stejně velké, ale pevnější a lépe uzavřené hlávky. Bremex díky vyšší odolnosti k vybíhání vydrží déle na záhoně.
Salát vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu v II. trati. Je náročný na zásobení živinami v okamžitě přijatelné formě. Doporučujeme osluněné polohy. Při výsevu přímo na záhon vyséváme semena mělce do řádků nebo po špetkách ve sponu 25 × 25 až 30 × 30 cm a rostliny po vzejití vyjednotíme. Pro předpěstování sadby vyséváme semena mělce do truhlíků a ve stadiu tvorby pravých listů rostlinky pikýrujeme do sponu 4 × 4 cm. Teploty ve dne udržujeme v rozmezí 16 – 20 °C, v noci 4 – 6 °C. Vysazujeme při 4 – 6 pravých listech mělce na záhon tak, abychom nezahrnuli srdéčko rostliny. Zavlažujeme pravidelně menšími dávkami vody.
SROVNÁNÍ JEDNOTLIVÝCH ODRŮD
Vysvětlivky: Z – zelená, TZ – tmavě zelená, SZ – světle zelená, ŽZ – žlutozelená; J – jarní, L – letní