Semo Bazalka pravá - Mammolo Genovese 0,8g - série Mini
Popis
Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.
Popis:
Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně
přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.
V 1 g: 900 semen
Výsev: květen
Sklizeň: červen – září
Odrůda:
MAMMOLO GENOVESE – kolekce MINI ZAHRÁDKA – kompaktně rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí, je vhodná pro výrobu bazalkového oleje i pro okrasné pěstování. Mladou bazalku sestřihneme asi 10 cm nad zemí pro vytvoření košatějšího trsu. Zaštipováním se zabrání nežádoucímu kvetení.
Bazalka pravá: MAMMOLO GENOVESE (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)
Popis:
kolekce – MINI ZAHRÁDKA – kompaktně rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí, je vhodná pro výrobu bazalkového oleje i pro okrasné pěstování. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Mladou bazalku sestřihneme asi 10 cm nad zemí pro vytvoření košatějšího trsu. Pravidelně přihnojujeme a denně zaléváme. Zaštipováním se zabrání nežádoucímu kvetení.
Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.