10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16555164

Semo Bazalka pravá - Dark Green 1g

Semo Bazalka pravá - Dark Green 1g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Silně aromatické, velké tmavozelené listy, vhodné do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Celý popis
Ušetříte 49 Kč 90 Kč
41 Kč
Zboží od: TvFit.cz
Ušetříte 49 Kč 90 Kč
41 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

10.7.2024 na výdejním místě
10.7.2024 - 11.7.2024 na vaší adrese

Popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.


V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen – září


Odrůda:

DARK GREEN – zelená – silně aromatické, velké tmavozelené listy, vhodné do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.



Bazalka pravá: DARK GREEN (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Silně aromatické, velké tmavozelené listy, vhodné do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.