Netretail Holding dosáhl obratu 3,23 mld. Kč

Praha, 30. května 2011

Rychleji než český trh internetových obchodů rostl obrat Netretail Holding, který je mateřskou společností internetové nákupní galerie MALL.CZ. Oproti fiskálnímu roku 2009/2010 vzrostl obrat holdingu o 41 %, na 3,23 mld. Kč. Tato částka vyjadřuje konsolidovaný obrat včetně DPH.

Zatímco v minulém fiskálním roce, který skončil 31. 3. 2010, realizoval Netretail Holding tržby 77 mil. euro (bez DPH), letos to bylo již 109 mil. euro (bez DPH), tedy o 41 % více. Obratem 3,23 mld. Kč se tak podařilo společnosti, pod kterou kromě MALL.CZ spadají internetové obchody MALL.pl, MALL.sk a MALL.hu, splnit plánovaná čísla.

„Pro fiskální rok 2010/2011 jsme si jako cíl stanovili 40% nárůst obratu, což byla vzhledem k situaci na trhu poměrně ambiciózní meta. O to více si vážíme toho, že se nám cíl podařilo splnit,“ komentuje výsledky Marek Liška, generální ředitel MALL.CZ.

„Dlouhodobě posilujeme pozici na trhu tím, že masivně investujeme do logistické infrastruktury a zvyšujeme komfort pro zákazníky zejména skladovou dostupností zboží, jeho okamžitou a garantovanou expedicí,“ dodává.