Internetový obchod Showpark.cz změnil majitele

Praha, 2. dubna 2008

Internetový obchod zaměřený na prodej hudebních CD a DVD filmů www.showpark.cz změnil od 1. 4. 2008 svého majitele. Dosavadní provozovatel, společnost Internet Mall, a. s., se dohodl na prodeji obchodu distribuční společnosti Panther, a.s.

Společnost Internet Mall, a.s. se rozhodla zúžit portfolio svých obchodů expertní galerie Mall.cz a odprodat obchod s hudbou a filmy Showpark.cz. Ten svým sortimentem nejméně zapadal do produktové nabídky ostatních obchodů Mall.cz a proto vedení společnosti rozhodlo o jeho odprodeji.

Obchod Showpark.cz vznikl již v roce 1999 a je unikátní svou databází, která kromě obvyklých obrázků a popisů zboží obsahuje i velké množství hudebních ukázek. Dnes patří k největším internetovým obchodům s hudbou a filmem u nás.

„Provoz internetového obchodu se sortimentem CD a DVD je více specifický a především způsobem prodeje odlišný od většiny našich dalších obchodů“, říká Ondřej Fryc, předseda představenstva společnosti Internet Mall, a.s. a dodává: „Chceme se soustředit na prodej spotřební elektroniky a užitkového zboží do domácnosti. Prodej hudby a filmů jsme se rozhodli přenechat společnosti Panther, a.s., pro kterou je to denní rutina již od roku 1993. Showpark.cz bude v dobrých rukou.“

Lešek Wronka, člen představenstva Panther, a.s. nákup komentuje takto:
„S ohledem na vývoj trhu se zvukovými a obrazovými nosiči a vývoj trhu internetových obchodů, bychom rádi našim partnerům jejichž zboží servisujeme, ať už pouze logisticky či plně distribučně, nabídli jako doplňkovou službu plnohodnotný e-shop. Již je zcela evidentní že digitální prodeje nikdy nenahradí prodeje zvukových nosičů a proto chceme internetovým zákazníkům zajistit další odběrní místo s kvalitním servisem jak po stránce interface tak i s ohledem na dodací lhůty, šíři nabízeného sortimentu a cenovou politiku. Renomé e-shopu Showpark společně s našimi možnostmi a zkušenostmi s expedicí zboží je toho dobrým základem.“