První zabezpečené platby kartami

Praha, 1. července 2004

Internet Mall, a.s., a Československá obchodní banka, a.s., představili projekt zabezpečené platební brány pro akceptaci platebních karet na internetu.

Nákupy uskutečněné na internetu se většinou platí až v hotovosti při doručení zboží. To je pro zákazníky příjemné, mají totiž možnost si zboží před zaplacením zkontrolovat; avšak, zvláště při větších částkách, to může i obtěžovat. „Máme mnoho zákazníků, kteří nás již dobře znají a možnost jednoduché platby na dálku by uvítali. Často je to i tak, že manžel objednává pro manželku například myčku na nádobí, ale v okamžiku dodání není doma. Aktivně jsme se proto účastnili vývoje bezpečné domácí platební brány, která je založena na řešení plně podporovaném platebními asociacemi“ uvedl Ondřej Fryc, ředitel a předseda představenstva společnosti Internet Mall.

Služba E-commerce ČSOB je postavena na technologickém řešení 3-D Secure, které podporují dvě největší karetní asociace – MasterCard a Visa. Toto řešení umožňuje ověřit během internetové transakce držitele karty u jeho vydavatelské banky, čímž se snižuje riziko reklamací transakce ze strany držitele karty. Veškeré údaje o platbách jsou předávány zabezpečenou cestou a navíc obchodník nemá přístup k informacím o platební kartě klienta.

„E-commerce ČSOB je bezpečná a rychlá platební metoda, která ověřením držitele karty snižuje riziko podvodných transakcí. Zároveň poskytuje klientovi i obchodníkovi stejnou míru jistoty jako v případě elektronické platby kartou v kamenném obchodě“ uvedl Petr Skála, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Společnost Internet Mall

Internetová nákupní galerie Internet Mall sdružuje pod jednou střechou specializované obchody, které vedle vlastního prodeje nabízejí svým zákazníkům i kompetentní odborné poradenství, široký repertoár doplňkových služeb a vlastní logistiku po celé ČR.

Společnost Internet Mall, a.s. provozuje vlastní internetové obchody www.bilezbozi.cz, www.mp3store.cz, www.fotoexpert.cz, www.audioexpert.cz, www.videoexpert.cz, www.mobilka.cz, www.pcexpert.cz, www.pneuexpert.cz, www.bartsport.cz, www.sekacky.cz a kamenný obchod v Praze. Nákupní galerii Internet Mall doplňují partnerské obchody www.multimarket.cz, www.kosmas.cz a www.showpark.cz. Obchody Internet Mall nabízejí přes dvacet tisíc položek zboží více než dvou set značek.

Tržby společnosti za rok 2003 dosáhly výše 302 milionů Kč bez DPH, resp. 368 mil. Kč s DPH.