10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 36168978

KLAUSBERG Teploměr pro vaření šunky 1,5 kg Kb-7588

KLAUSBERG Teploměr pro vaření šunky 1,5 kg Kb-7588

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Šunkovar je speciální kuchyňský přístroj určený k vaření různých druhů šunky, mletého masa a dalších masných výrobků v páře. Celý popis
803 Kč
Zboží od: Shumee
803 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

19.11.2024 - 21.11.2024 na vaší adrese

Popis

Šunkovar je speciální kuchyňský přístroj určený k vaření různých druhů šunky, mletého masa a dalších masných výrobků v páře. Má jednoduché použití a konstrukci. Skládá se z hlavní nádoby, přítlačné desky a víka s pružinou. Umožňuje připravit až 1,5 kg masného výrobku najednou. Na boku nádoby je štěrbina s otvorem pro přímé měření teploty masové náplně. K tomu slouží pevně vyrobený teploměr z nerezové oceli ideální pro pečení různých druhů masa. Speciální stupnice přesně ukazuje ideální teplotu pečení drůbeže, vepřového, telecího, jehněčího a hovězího masa. Teplotní rozsah 0 °C – +120 °C. Součástí sady jsou také fóliové sáčky 17×32 cm, v 10 baleních. Použití sáčků usnadňuje vkládání masa do nádoby i vyjímání hotového masného výrobku. Výrobek je vyroben výhradně z PE a je schválen pro styk s potravinami. Tloušťka fólie: 0,04 mm. Rozměry šunkovaru: Objem: 1,5 l Celková výška: 19,5 cm Výška trubky: 17 cm Průměr: 11,5 cm Rozměry sáčku: Šířka výrobku: 17 cm Výška výrobku: Jak připravit maso v šunkovaru -Marinujte vybraný kus masa den předem, aby mělo čas nasáknout všechny vůně koření -Marinované maso přendejte do speciálního fóliového sáčku a poté vložte do hlavní nádoby.
-Přiložte tlakovou podložku s pružinou a víkem, čímž uzavřete nádobu na vaření šunky s vloženým masem -Vložte nádobu na vaření šunky do hrnce a naplňte ji vodou do 3/4 výšky spotřebiče -Začněte ohřívat vodu a vařit šunku v páře podle zvoleného receptu. Obvykle by se měla vařit v páře při teplotě vody přibližně 75–80 °C po dobu 2–3 hodin, aby teplota masa uvnitř šunkovaru stoupla na přibližně 72 °C. Rozhodně by neměla přesáhnout 80–90 °C. -Teplotu kontrolujte pomocí vnějšího teploměru. Vodu však nenecháme vyvařit. Šunka by se měla vařit v páře, nikoliv vařit. -Po dokončení vaření šunky zchlaďte šunkovar přelitím studenou vodou. Odstavíme ji, aby vychladla, vložíme ji do chladničky a teprve po 24 hodinách, kdy maso získá pevnou konzistenci, vyjmeme sáček s hotovou šunkou.