10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25735640

KINGHoff Teploměr na maso, na pečení masa 0-120C Kh-3697

KINGHoff Teploměr na maso, na pečení masa 0-120C Kh-3697

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Teploměr na maso 0–120C Kinghoff Kh-3697 Celý popis
230 Kč
230 Kč
S novou kartou za

8.8.2024 - 9.8.2024 na vaší adrese

Popis

KINGHOFF teploměr na pečení masa.

Specifikace:

– Teploměr vyrobený z nerezové oceli.

– Přehledný číselník s motivy zvířat.

– Přesnost potvrzena certifikátem.

– Průměr číselníku cca 5 cm.

– Celková délka cca 14 cm.

– Ukazuje teplotu od 0C do 120C.

Málokdy si uvědomujeme, jak důležité a podceňované je při přípravě jídla profesionální měření jeho teploty během vaření. Máme tendenci spoléhat se na své vlastní, bohužel často nespolehlivé smysly. Při hodnocení potravin často používáme zrak a čich. Můžeme ale například podle barvy pečeného kusu masa poznat, jak vypadá jeho zevnějšek? Ale co se děje uvnitř? To je důležité zejména u větších kusů pečeného masa. Je pravda, že do masa můžeme během pečení říznout, ale pak stále spíše vidíme než měříme. Zde přicházejí na pomoc profesionální kuchyňské teploměry. Obvykle se jedná o specializovaná měřidla určená speciálně k měření teploty potravin. Mají sondu, tj. jakýsi teplovodivý trsátko, které se vkládá do pečeného masa. Díky němu víme, jakou teplotu má potravina uvnitř.

Při tepelné úpravě musí potravina uvnitř dosáhnout správné teploty:

Hovězí maso by mělo dosáhnout teploty min. 1,5 °C. 63° C;
drůbež a vepřové maso – min. 74° C po dobu nejméně 2 minut;
regenerované potraviny – min. 75° C;
skladované potraviny – min. 63 °C.

Teplota by se měla měřit ve středu pokrmu – sonda musí být v nejsilnější části masa – mimo kosti. Pokud má výrobek nepravidelný tvar nebo se pokrm skládá z více složek, je třeba měřit teplotu na několika místech.

Teplota by se měla měřit ve středu pokrmu.