Browin Multimetr - koncentrace. cukru + obsah alkoholu
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Browin Multimetr – koncentrace. cukru + obsah alkoholu
Celý popis
Popis
Indikátor pro měření koncentrace cukru v moštu nebo mladině vyjádřený vg / l nebo v míčích Balling a pro stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).
Jeden stupeň kuličky (1 ° Blg) odpovídá přibližně 10 g cukru v 1 l šťávy (moštu).
Toto zařízení je kalibrováno na 20 ° C.
HLAVNÍ PRVKY MĚŘIČE
- plovák (hustoměr) se třemi značkami (pro koncentraci cukru vg / la ve stupních Blg); a potenciální obsah alkoholu v%,
- zkumavka – k provedení měření
Testy moštu
Aby bylo možné provést měření, měla by být zkumavka naplněna do 2/3 své výšky analyzovaným moštem nebo mladinou. Kapalina by neměla obsahovat pevné částice a plynové bubliny. Množství kapaliny by mělo být takové, aby plovák umístěný ve zkumavce volně plaval a nedotýkal se dna a stěn zkumavky.
Příklad:
Předpokládejme, že naměřená hodnota pro test musí být 20 stupňů Blg, což odpovídá 200 g / l cukru a znamená, že potenciální obsah alkoholu ve víně bude 9,6%.
Testování pivní mladiny
Cukernatost v pivní mladině se měří obdobným způsobem jako u přípravy vína. Rozsah doporučených počátečních koncentrací cukru v mladině je vyznačen na stupnici jantarově (8 – 10 Blg°). Fermentace mladiny se považuje za dokončenou, když je odečet v rozmezí označeném zeleně (0 – 2 Blg°).
UPOZORNĚNÍ:
Pro snadné použití byly rozsahy počátečních koncentrací cukru v moštu označeny různými barvami na stupnici pro různé druhy vín, které chceme získat:
- kaštanová oblast (22 – 25 Blg °) – dezertní vína (sladká),
– žlutá plocha (15 – 22 Blg °) – stolní vína (suchá),