Dr. Popov Žindavová mast, 100 ml Dr. Popov
Popis
Žindavová mast je v první řadě výborným prostředkem v péči o anální oblast, např. při nekrvácejících hemoroidech. Mast zároveň slouží k jejich prevenci. Žindavová mast se totiž vyznačuje zvláčňujícími, stahujícími a regeneračními účinky na pokožku. V případě užívání masti je nutné zachovávat hygienu.
Žindavová mast je dále vhodná při péči o některé atopické ekzémy (i u dětí od tří let).
Bylinným základem Žindavové masti je žindava evropská (Sanicula Europaea), která je poměrně rozšířená. V České republice roste roztroušeně (nejčastěji v podhorských oblastech), dále se vyskytuje v Evropě, na Kavkazu, na západě Sibiře, na severu Afriky a v Malé Asii. Žindava dorůstá do výšky 50 cm, má lysý stonek a drobné bílé květy. Kvete od června do července, sbírá se její kvetoucí nať.
Žindava evropská obsahuje saponiny, třísloviny, silice, pryskyřice a hořčiny. Žindava je také bohatá na některé minerály jako např. křemík, selen, molybden, které mohou mít pozitivní vliv na pleť. Žindava pomáhá urychlovat hojení ran.
Masťovým základem je čištěné vepřové sádlo (extrahované horkou párou). To se svým složením podobá lidskému tuku a velmi dobře se vstřebává do pokožky. Vepřové sádlo představuje kvalitní nosič léčivých látek obsažených v bylinách. A i když se dnes hojně využívají nejrůznější syntetické látky, kvalitní vepřové sádlo zatím nemůže v mastech nic nahradit.
V Žindavové masti je navíc obsažen i pravý včelí vosk, který má vynikající ochranné a hydratační schopnosti a který zvyšuje výslednou kvalitu masti.
Kromě žindavy obsahuje mast také další byliny: řepík, řebříček, diviznu a tymián. Tato unikátní kompozice bylin dává vyniknout účinkům žindavy.
Použití:
Před použitím masti se dále doporučuje postiženou partii omýt vodou bez mýdla a dobře vysušit. Mast se nanáší v tenké vrstvě na pokožku tak, aby neucpala póry. Žindavovou mast používáme 2–3× denně (nebo dle aktuální potřeby), jemně ji vtíráme 2 až 3 minuty do kůže. Správná aplikace mastí pomáhá zvyšovat jejich následný účinek.
Žindavová mast neobsahuje konzervanty ani umělá barviva.
Žindavovou mast doporučujeme skladovat při teplotě 5 až 25 °C.
Složení:
vepřové sádlo, včelí vosk, žindava evropská, řepík lékařský, řebříček obecný, tymián obecný, divizna velkokvětá, parfém (směs přírodních silic)
Adeps Suillus, Cera Alba, Sanicula Europaea Extract, Thymus Vulgaris Extract, Agrimonia Eupatoria Extract, Achillea Millefolium Extract, Verbascum Thapsus Extract, Parfum