Čajová zahrada Červený trpaslík - ovocný čaj, Varianta: ovocný čaj 500g
Popis
Čajová Zahrada – Ovocné čaje
K výrobě našich jedinečných směsí používáme ovoce a byliny, které jsou sušené procesem tzv. suchým mrazem - lyofilizace. Ovoce musí být sušeno v celku (aby se zabránilo částečnému spálení ovoce při mražení) a s velmi pomalým zvyšováním teploty. Proces ochlazování a sušení ovoce v celku zabere mnohem více času než je tomu u menších ovocných plátků. A navíc je zapotřebí mnohem více energie k dokončení tohoto procesu.
Ovoce i byliny si tak zachovávají důležitou čerstvost a hlavně uchovávají si až 90% všech svých vitamínů. Když si ovocný čaj připravíte, ovoce vypadá jako čerstvé a může ho si sníst.
- Ovocné čaje pravidelně jednou za 14 dní dovážíme v potřebném množství.
- Proto vždycky našim zákazníkům prodáváme čerstvé čaje.
- Vždy 100% dbáme na to, aby byl ovocný čaj správně uchováván a skladován.
Čaj a historie
I když lze podle historických pramenů velmi těžko určit, kdy a kde začali lidé pít čaj, za pravlast lahodného trpkého moku je pokládána Čína, země s jedinečnou, téměř pět tisíc let dlouhou kulturní tradicí. Vynalézavost místních obyvatel obohatila svět o mnohé vymoženosti. Papír, papírové peníze, hedvábí, porcelán, knihtisk, střelný prach i buzolu tu začali používat o mnoho let dříve než v Evropě.
Kromě technických dovedností, originální filozofie, tradičního lékařství a vytříbeného umění se Číňané na plátno světového kulturního dění podepsali i jako vynikající kuchaři. Kuchařské knihy a recepty bez rozpaků sepisovali básníci, císaři i filozofové. Není tedy divu, že zde spatřil světlo světa i podivuhodný nápoj s osvěžujícími účinky, který se postupem času stal druhým nejrozšířenějším na Zemi. Tím prvním zůstala voda.