Cantine Amastuola Ró Chardonnay Metodo Classico
Popis
Vinice a popis zpracování:
Hrozny odrůdy Chardonnay jsou ručně sbírány a následně šetrně slisovány jemným lisem. Stejným způsobem, jako se vyrábí Champagne klasickou metodou. Z hroznů se použije pouze nejkvalitnější, první šťáva. Přidáním „liquer de tirage“ se spustí prvotní kvašení a z vylisované šťávy vznikne tiché víno. V klasických šampaňských láhvích, které jsou uzavřené kovovým korunkovým uzávěrem, probíhá za kontrolované teploty 14°C druhotné kvašení, které trvá 60 dní. Životnost kvasinek je v láhvi je přibližně 12 měsíců. Po odstřelení usazeniny je přidán liquer de expedition a víno je uzavřeno korkovým uzávěrem.
Odrůda: 100% Chardonnay
Organické víno
Obsah cukru: 4,5 g/l
Obsah alkoholu: 12,5%
Charakteristické rysy:
Slámově žlutá barva se zlatavými odlesky. Jemné a dlouhotrvající perlení. Květinová vůně s náznaky akátu, jasmínu a lipového dřeva. Dále vůně kvasnic, chlebové kůrky, medu a cukroví.
Chuť je svěží, šťavnatá, minerální a jemná. Velmi příjemná na patře, protože je zakončená vyváženou kyselinkou a delší dochutí.
Doporučené servírování:
Ideální jako aperitiv. Výborně se hodí k předkrmům z plodů moře.
Vinařství: