10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Herbavis Yacon (Jakon), 50 g

Herbavis Yacon (Jakon), 50 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Yacon – andská rostlina s tisíciletou tradicí v medicíně, a rozhodně i jedna z těch nejchutnějších léčivých rostlin! Tato velmi vytrvalá bylina dorůstá až tří metrů, a v jihoamerických Andách je pěstována zejména pro své hlízy a listy. Vzhledem svých listů připomíná celer. Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
120 Kč
Zboží od: OnlineMedical
120 Kč
S novou kartou za

Popis

Yacon – andská rostlina s tisíciletou tradicí v medicíně, a rozhodně i jedna z těch nejchutnějších léčivých rostlin! Tato velmi vytrvalá bylina dorůstá až tří metrů, a v jihoamerických Andách je pěstována zejména pro své hlízy a listy. Vzhledem svých listů připomíná celer. Hlízy jsou podzemní částí Yaconu, jsou podlouhlé a připomínají brambory. Jedna může vážit až 0,5 kg.

Čerstvé hlízy jsou velmi chutné a sladké. Lze je však i tepelně upravit a podávat pečené, dušené či pražené. Hodí se pro přípravu džusů a sirupů. I přes svoji vynikající chuť jsou nízkokalorické a pomáhají při odbourávání tuků. Cukry obsažené v Yaconu totiž nezvyšují hladinu glukózy.
Yacon (Jakon) lze však užívat také v podobě nálevu z jeho listů.
Odvar z Jakonu má tmavě jantarovou barvu, jemnou chuť a je nabitý antioxidanty, minerálními látkami a vitamíny. Yacon je v některých částech Peru dodnes spojen se nejrůznějšími rituály. Obsahuje mnoho cenných aminokyselin a vitamínů, ale také vlákninu, draslík, vápník, hořčík, železo, fosfor či karoten. Yacon působí jako probiotikum, dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi, detoxikovat a zajistit dokonalou prevenci proti různým onemocněním.
 
Napomáhá:
 při snižování hladiny krevního cukru (diabetes)
• stabilizovat hladinu krevního cukru
• při snižování škodlivého cholesterolu
• celkové detoxikaci organismu

Obsahuje:
• minerální látky, antioxidanty a vitamíny
PŘÍPRAVA A DÁVKOVÁNÍ ČAJE YACON: Příprava odvaru Yacon (Smallanthus sonchifolius) - Jakon  1 – 2 lžíce na 700 ml vody

Jak připravit bylinný čaj Yacon (Smallanthus sonchifolius) - Jakon  100°C – přivést k varu

Čas přípravy čaje Yacon (Smallanthus sonchifolius) - Jakon  5 minut povařit

Jak užívat čaj z Yaconu (Smallanthus sonchifolius) - Jakon 3× denně 1 sklenku
 Návod na přípravu odvaru z byliny Yacon – Jakon:

Jednu až dvě lžíce sušené rostliny zalijeme 700 ml studené vody, přivedeme k varu a na mírném ohni 5 minut povaříme. Odvar necháme chvíli odstát, poté scedíme a pijeme 3× denně jednu sklenku před jídlem. Odvar je možné popíjet i kdykoliv během dne.  

SLOŽENÍ: 
100% peruánská bylina Yacon (Smallanthus sonchifolius) – sušené listy.

OBAL BYLINY:
Bylina Yacon je uchovávána v pevném obalu se zipem, který umožňuje opakovatelné uzavírání. Bylinka je tak hermeticky uzavřena, aby odolávala světlu, vlhkosti a cizím pachům. Právě tyto tři faktory mají mimořádně velký vliv na výslednou kvalitu bylinného nápoje. Díky speciálnímu obalu si tak čaj zachová svůj charakter a chuť.

UPOZORNĚNÍ: 
Nepřekračujte doporučenou denní dávku doplňků stravy Yacon. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Přípravek není určen pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí. Skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 25°C, pečlivě uzavřené. Uchovávejte v původním neporušeném obalu.