Orion Orion konvička na mléko, ocelová konvička na napěnění mléka, 580 ml, 8903
Popis
Ocelová konvička, kterou lze použít jako konvici na mléko podávání teplého mléka do kávy a pro napěnění mléka v espresso strojích vybavených parní tryskou. Jak víme, nejlepší je napěňovat mléko v kovové konvici s vhodnou hubičkou, aby bylo mléko dobré konzistence a dalo se pěkně a úhledně nalít do kávy. Džbán má výlevku určenou pro latte art, ideální pro napěnění mléka a přípravu cappuccina.
Materiál: nerezová ocel< /p>
Rozměry: průměr 9 cm, výška 11 cm
< strong> Kapacita: 580 ml
Podrobnosti:
- Konvička na mléko pro podávání a napěňování mléka
- Má rukojeť a hubici pro snadnější nalévání.
- Praktická odměrka uvnitř každých 50 ml.
- Originální výrobek české značky Orion.
< span data-mce->Jak dokonale napěnit mléko?
- Nalijte studené mléko do džbánu. Nezapomeňte ho použít příliš mnoho – napěněné mléko zdvojnásobí svůj objem, takže musí mít pro sebe nějaký prostor.
- Džbán s mlékem mírně nakloňte a vložte ji do trysky I – měla by být těsně pod hladinou mléka.
- Zapněte zařízení a krouživými pohyby napěňte mléko se džbánem. Tryska by měla být vždy těsně pod hladinou.
- Když se mléko napění a zvětší se jeho objem, posuneme trysku trochu hlouběji, abychom zahřáli spodní vrstva mléka .
- Ideální teplota je kolem 65°C – 70°C. Při této teplotě se laktóza obsažená v mléce rozpustí, což mu dodává sladkou chuť. Vyšší teplota způsobí, že se protein srazí a nestihnete ho napěnit. Baristé někdy používají speciální teploměry vložené do džbánů. Pravděpodobně žádný nemáte, takže přestaňte zahřívat, až bude konvička nepříjemně horká.
- Nakonec na konvici zaklepejte, aby se bublinky mléka usadily trochu. Připraveno! Do espressa můžete přidat mléko a připravit cappuccino, latte nebo jinou kávu.