Silikomart Silikonový vál - podložka 30X40cm
Popis
Silikonová podložka vám ušetří čas i peníze. Můžete s ní vyložit plech při pečení a nikdy už nemusíte utrácet za pečící papír. Na formě můžete vyválet i těsto či fondán. Díky nepřilnavosti silikonu se vám na ní nic nepřichytí. Podložka vydrží teploty od –60°C do +230°C. Podložku můžete srolovat, v kuchyni tak nezabírá zbytečně moc místa.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
V dnešní době jsou dřevěné vály nahrazovány silikonovými podložkami. Tato podložka se dá používat oboustranně, mně se lépe pracuje na matném povrchu. Na lesklém se zase bude lépe pracovat s marcipánem. Pokud se zdá, že na pracovní desce stolu trošku klouže, stačí desku velice lehce navlhčit vodou a podložka lépe přilne. Tato podložka je velice pevná, vyrobená z kvalitního silikonu a má i příjemnou barvu. V nabídce je ve dvou velikostech a každý si může vybrat podle svých potřeb. Moc dobře se na ní zpracovávají různá těsta, jak na sladké pečení, tak i na slané. Některá se ani nemusí podsypávat moukou, nebo jen minimem. Moc dobře se na ní pracuje. Podložka odolává teplotám od –60°C do + 230°C a proto může posloužit i jako podložka na pečení, nebo se může vložit do mrazničky. Jedinou nevýhodou je to, že se na silikonové podložce nesmí používat ostré nože. Ale na druhé straně výhody jsou nesporné a převyšují tuhle jedinou nevýhodu. Na oddělování těsta používám buď příborový nůž, nůž silikonový či plastovou nebo nerezovou kartu.Já jsem s podložkou velmi spokojená, ve zvýšené míře ji hlavně používám jako vál. Taktéž se dobře udržuje a skladuje srolovaná a zafixovaná gumičkou. Opravdu nezabere mnoho místa. Myslím, že s ní bude každý spokojený. M.F.