SIXTOL Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr AT 32 SIXTOL
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Ruční refraktometr určený k měření pivní mladiny.
Celý popis
Popis
Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr ATC 32
Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ovocného kvasu a rmutu. Refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek.Tento refraktometr / brixmetr se používá všude tam, kde je třeba zjišťovat procentní obsah cukru v pivní mladině (v pivní břečce) v rozsahu 0 až 32 % Brix, dále změřit specifickou hmotnost pivní mladiny v rozsahu 1.000 až 1.120 SG wort, ale například také cukernatosti ovocného kvasu a rmutu, ovocných šťáv atd. ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace).Hlavní výhody:
- Kompaktní velikost přístroje
- Malá odchylka a vysoká přesnost měření
- Pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii
- Tělo přístroje je z lehké a odolné speciální hliníkové slitiny
- Část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení
- Měření v rozsahu 0 až 32 % Brix
- Vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost
- Nevyžaduje prakticky žádnou údržbu.
- Měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout 2–3 kapky měřené kapaliny na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti i specifické hmotnosti podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí.
- Stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích, v pivní mladině apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu.
- 1 ks příruční refraktometr
- 1 ks praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro
- 1 ks mini šroubovák na kalibraci přístroje
- 1 ks pipeta na odběr vzorku
- 1 ks antistatický čisticí hadřík na optický hranol
Technické parametry:
- Koncentrace pivní mladiny – rozsah: 0 – 32 %, přesnost: +/- 0,2 %
- Referenční teplota: 20 °C
- Hmotnost refraktometru: 131 g
- Hmotnost refraktometru vč. obalu: 284 g