Ocelový džbán na pěnění mléka 600 ml 2210
Ocelový džbán na pěnění mléka 600 ml 2210
Popis
Ocelová konvička, která nám může sloužit jako šlehač pro podávání teplého mléka do kávy a pro napěnění mléka v kávovarech vybavených parní tryskou. Jak všichni víme, mléko se nejlépe pění v kovové konvičce s vhodnou hubičkou, abychom získali dobrou konzistenci mléka a mohli ho pěkně a úhledně nalít do kávy. Džbán má výlevku určenou pro latte art, ideální pro napěnění mléka a přípravu cappuccina. Materiál: černá práškově lakovaná nerezová ocel Rozměry: průměr 8 cm, výška 11 cm Objem: 600 ml Podrobnosti: – napěňovač mléka pro servírování a napěnění mléka – má rukojeť a výlevku pro snadné nalévání – uvnitř praktická odměrka po 50 ml Jak dokonale napěnit mléko? Nalijte do džbánu studené mléko. Ujistěte se, že ve džbánu není příliš mnoho mléka – pěna zdvojnásobí svůj objem, takže musí mít trochu místa. Džbán mírně nakloněte a vložte trysku – měla by být těsně pod povrchem mléka. Zapněte přístroj a krouživými pohyby napěňte mléko pomocí džbánu. Jakmile je mléko napěněné a objemné, posuňte trysku o něco hlouběji, abyste zahřáli spodní vrstvu mléka. Ideální teplota je přibližně 65–70 °C. Při této teplotě se mléko rozpouští. Při této teplotě se v mléce rozpustí laktóza, která mu dodává sladkou chuť. Při vyšších teplotách se bílkoviny srazí a zpění. Baristé někdy používají speciální teploměry vložené do džbánů. Pravděpodobně žádnou takovou nemáte, takže jednoduše přestaňte ohřívat, jakmile se džbán začne nepříjemně hřát. Nakonec do džbánu poklepejte, aby mléčné bubliny trochu opadly. Hotovo! Mléko lze přidat do espressa a připravit z něj cappuccino, latte nebo jinou kávu.