KINGHoff Creamer ocelový džbán na pěnění mléka 350 ml
Popis
Ocelová konvička, kterou lze použít jako šlehač pro podávání teplého mléka do kávy a pro napěnění mléka v kávovarech vybavených parní tryskou. Jak víte, mléko je nejlepší napěnit v kovové konvičce s vhodnou hubičkou, aby mělo mléko dobrou konzistenci a dalo se úhledně nalít do kávy. Konvice má hubičku určenou pro latte art, ideální pro napěnění mléka a přípravu cappuccina.
Materiál: nerezová ocel
Rozměry: průměr 7,5 cm, výška 9 cm
Objem: 350 ml
Podrobnosti:
- Šlehač na servírování a napěnění mléka
- S rukojetí a výlevkou pro snadné nalévání.
- Uvnitř praktické odměrky po 50 ml.
- Originální výrobek české značky Orion.
Jak získat dokonalou mléčnou pěnu?
Do džbánu nalijte studené mléko. Dbejte na to, aby mléka nebylo příliš mnoho – mléko zdvojnásobí svůj objem, takže musí mít určitý prostor.
Džbán mírně nakloněte a zasuňte trysku – měla by být těsně pod hladinou mléka.
Zapněte přístroj a krouživými pohyby džbánem napěňte mléko. Tryska by měla být vždy těsně pod hladinou.
Jakmile mléko zpění a zvětší se jeho objem, posuňte trysku o něco hlouběji, aby se ohřála spodní vrstva mléka.
Ideální teplota se pohybuje kolem 65 °C – 70 °C. Při této teplotě se laktóza obsažená v mléce rozpustí a dodá mu sladkou chuť. Vyšší teplota způsobí srážení bílkovin a pěna nebude fungovat. Baristé někdy používají speciální teploměry vložené do džbánů. Pravděpodobně žádnou takovou nemáte, takže jednoduše zastavte ohřev, když se konvice stane nepříjemně horkou.
Nakonec na džbán poklepejte, aby mléčné bubliny trochu opadly. Hotovo! Mléko lze přidat do espressa a připravit z něj cappuccino, latte nebo jinou kávu.