BARLEE´S BIO - DÁRKOVÝ BALÍČEK - MOKA KONVIČKA NEREZ 0,35L + MASALA
Popis
Dárkový balíček se skládá:
MOKA KONVIČKA – DESIGNOVÁ NEREZ KONVICE – 350ML
Tento kávovar je oblíbené zařízení známé také jako moka konvička či moka press. Moka konvice na vaření kávy se stále častěji vyskytuje ve v českých domácnostech. Kávovar Altom Design umožňuje připravit klasické silnou espresso Nekávu, které lze použít jako základ pro Nekávu s mlékem, cappuccino, caffe latte nebo americano. Kapacita kávovaru je v 6 (50ml) šálcích.
Moka konvička je speciálně navrženy pro to, aby vaše Nekáva byla připravena co nejlépe
Přednosti moka konvičky:
- odolná a nerezová konstrukce z nerezové oceli
- rukojeť vyrobená z bezpečného plastu, který snižuje teplo
- elegantní, štíhlý tvar připomínající džbán
- pojistný ventil, který umožňuje bezpečnou přípravu nálevu
Můžete jej použít na plynové, elektrické, keramické a indukční hořáky
nepoužívejte funkci „boost“ na indukčním sporáku, protože výkon je příliš vysoký a může poškodit kávovar a varnou desku
Jak připravit kávu v kávovaru?
Umístěte mletou kávu do filtru a poté nalijte vodu do spodní nádrže pod úroveň pojistného ventilu. Kávovar utáhněte uchopením za obě části těla (neutahujte držením za rukojeť). Když jsou všechny prvky připojeny, postavte kávovar na hořák. Espresso bude hotové, když se voda ve spodní nádrži uvaří a kávovar začne hučet.
Kávovar se skládá z:
horní nádoba s těsněním
nádržka
filtr
_______________________________________________________________________
NEKÁVA ZAHŘÍVACÍ MASALA – BIO PRAŽENÝ JEČMEN SE SMĚSÍ KOŘENÍ – 100G
Nekáva inspirovaná tisíciletími proslulou ajurvédskou směsí koření Masala. Zažijte díky Nekávě vůni orientu. Směs praženého ječmene a prohřívacího koření Vám umožní výjimečný chuťový a voňavý zážitek. Nekáva zahřívací masala obsahuje velkou porci skořice a hřebíčku. Následuje je černý pepř, zázvor a muškátový oříšek. Pohoda, rafinovanost, radost, prohřátí v jednom doušku.
Díky vyvážené směsi a propracovanému složení koření získává Nekáva Masala celou řadu příznivých vlastností. Vyzkoušejte kořeněnou Nekávu nejlépe s jakýmkoliv rostlinným či kravským mlékem. Tím ještě zvýšíte její lahodnost.
Složení:
pražený BIO ječmen* (90g), směs BIO koření (10g) BIO skořice*, BIO hřebíček*, BIO černý pepř*, BIO zázvor*, BIO muškátový oříšek
produkt ekologického zemědělství
Ekologie:
Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
- French press
- Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
- Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Cold brew
- Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Obsah balení: sypaná / mletá Nekáva se směsí bylinek MASALA
Váha: 100g
Energie 2586 kJ / 613 kcal
Tuky 10g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8g
Sacharidy 92,4g
z toho cukry 1,7g
Vláknina 18g
Bílkovina 14,6g
Sůl 0,44g
Minimální trvanlivost: označena na zadní horní straně obalu
Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109, 46312 Liberec