BARLEE´S BIO - DÁRKOVÝ BALÍČEK - MOKA KONVIČKA NEREZ 0,35L + ORIGINAL
Popis
Dárkový balíček se skládá:
MOKA KONVIČKA – DESIGNOVÁ NEREZ KONVICE – 350ML
Tento kávovar je oblíbené zařízení známé také jako moka konvička či moka press. Moka konvice na vaření kávy se stále častěji vyskytuje ve v českých domácnostech. Kávovar Altom Design umožňuje připravit klasické silnou espresso Nekávu, které lze použít jako základ pro Nekávu s mlékem, cappuccino, caffe latte nebo americano. Kapacita kávovaru je v 6 (50ml) šálcích.
Moka konvička je speciálně navrženy pro to, aby vaše Nekáva byla připravena co nejlépe
Přednosti moka konvičky:
- odolná a nerezová konstrukce z nerezové oceli
- rukojeť vyrobená z bezpečného plastu, který snižuje teplo
- elegantní, štíhlý tvar připomínající džbán
- pojistný ventil, který umožňuje bezpečnou přípravu nálevu
Můžete jej použít na plynové, elektrické, keramické a indukční hořáky
nepoužívejte funkci „boost“ na indukčním sporáku, protože výkon je příliš vysoký a může poškodit kávovar a varnou desku
Jak připravit kávu v kávovaru?
Umístěte mletou kávu do filtru a poté nalijte vodu do spodní nádrže pod úroveň pojistného ventilu. Kávovar utáhněte uchopením za obě části těla (neutahujte držením za rukojeť). Když jsou všechny prvky připojeny, postavte kávovar na hořák. Espresso bude hotové, když se voda ve spodní nádrži uvaří a kávovar začne hučet.
Kávovar se skládá z:
horní nádoba s těsněním
nádržka
filtr
_______________________________________________________________________
NEKÁVA ORIGINAL – BIO PRAŽENÝ JEČMEN BEZ KOFEINU – 100G
Složení: Složení: 100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.
Příprava:
- Moka konvička
- Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
- French press
- Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
- Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Pákový kávovar
- Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 7–8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.
- Cold brew
- Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Obsah balení: sypaná mletá Nekáva
Váha: 100g
Energetická hodnota na 100 g: 1358 kJ/320 kcal
Bílkoviny (100g): 9,3 g
Sacharidy (100g): 85 g
– z toho cukry: 0 g
Tuky (100g): 2,4 g
– z toho nenasycené mastné kyseliny: 0,8 g
Vláknina: 18g
Minimální trvanlivost: označena na zadní horní straně obalu
Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109, 46312 Liberec