BARLEE´S BIO - DÁRKOVÝ BALÍČEK - FRENCH PRESS 0,35L + MASALA
Popis
Dárkový balíček se skládá:
FRENCH PRESS – SKLO, 350 ML
Připravte si pohodlně lahodnou Nekávu s rodinou, přáteli nebo kolegy v kanceláři. Vybrali jsme pro Vás french press, který velmi rychle vyřeší přípravu Nekávy pro 1–2 osoby.
Materiál: sklo, plast
Kapacita: 350 ml
Velikost: cca 17 × 12 × 8 cm (D × Š × V)
_______________________________________________________________________
NEKÁVA ZAHŘÍVACÍ MASALA – BIO PRAŽENÝ JEČMEN SE SMĚSÍ KOŘENÍ, 100G
Nekáva inspirovaná tisíciletími proslulou ajurvédskou směsí koření Masala. Zažijte díky Nekávě vůni orientu. Směs praženého ječmene a prohřívacího koření Vám umožní výjimečný chuťový a voňavý zážitek. Nekáva zahřívací masala obsahuje velkou porci skořice a hřebíčku. Následuje je černý pepř, zázvor a muškátový oříšek. Pohoda, rafinovanost, radost, prohřátí v jednom doušku.
Díky vyvážené směsi a propracovanému složení koření získává Nekáva Masala celou řadu příznivých vlastností. Vyzkoušejte kořeněnou Nekávu nejlépe s jakýmkoliv rostlinným či kravským mlékem. Tím ještě zvýšíte její lahodnost.
Složení:
pražený BIO ječmen* (90g), směs BIO koření (10g) BIO skořice*, BIO hřebíček*, BIO černý pepř*, BIO zázvor*, BIO muškátový oříšek
produkt ekologického zemědělství
Ekologie:
Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
- French press
Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.