BARLEE´S BIO - DÁRKOVÝ BALÍČEK - FRENCH PRESS 0,35L + ORIGINAL
Popis
Dárkový balíček se skládá:
FRENCH PRESS – SKLO, 350 ML
Připravte si pohodlně lahodnou Nekávu s rodinou, přáteli nebo kolegy v kanceláři. Vybrali jsme pro Vás french press, který velmi rychle vyřeší přípravu Nekávy pro 1–2 osoby.
Materiál: sklo, plast
Kapacita: 350 ml
Velikost: cca 17 × 12 × 8 cm (D × Š × V)
_______________________________________________________________________
NEKÁVA ORIGINAL – BIO PRAŽENÝ JEČMEN BEZ KOFEINU – 100G
Jsem Nekáva, pražená z českého BIO ječmene. Můžete mě pít celý den, klidně i před spaním, jsem totiž přirozeně bezkofeinová. Podporuji dobré zažívání a posiluji imunitní
systém. Jsem vhodná pro celou rodinu a děti mě mohou pít jako svoji Nekávičku.
Jak chutnám?
Jsem tmavá jako káva a moje chuť je lehce zemitá, hořká, na konci s nádechem ořechů. Chutnám skvěle jen tak i s mlékem, ať už preferujete kravské, nebo rostlinné.
Složení: 100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) italského původu
Ekologie:
Jsem 100% kompostovatelná včetně obalu. Ten byl vyroben z čistě RAW přírodních polymerů a je 100% biologicky odbouratelný včetně zipu uzávěru. Obiloviny patří mezi běžně chemicky ošetřované plodiny. Bio ječmen je proto zárukou, že při pěstování nebyly použity chemické pesticidy.
Příprava:
- Moka konvička
- Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
- French press
- Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
- Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Pákový kávovar
- Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 7–8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.
- Cold brew
- Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.