Bulgaricus Kurz na výrobu domácích sýrů, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Celý popis
3 450 Kč
Popis
Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?
Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty…, vše co si připravíte, tak si také sníte.
- Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíme.
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba balkánského sýra, jogurtů,tvarohu a mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
Termíny kurzu:
- 14.01.2023
- 28.01.2023
- 11.02.2023
- 25.02.2023
- 11.03.2023
- 25.03.2023
- 08.04.2023
- 22.04.2023
- 13.05.2023
- 27.05.2023
- 10.06.2023
- 24.06.2023
Sobotní kurzy – čas konání: 09 - 14h
Páteční kurzy – čas konání: 12 - 17 h
Místo konání:
Veletržní 3,
170 00 Praha 7 Holešovice.