Arcaffe Mokacrema 1kg
Arcaffe Mokacrema 1kg
Popis
Suché aroma Dominuje tmavá čokoláda a silně karamelizované ořechy. K tomu výrazná vůně praženého sladu, takového, který se hodí na pivo, a rašelinových, lehce zemitých příběhů. Aroma intenzivní, hluboké, s charakterem. Mokré aroma Novinkou, která se objevuje v již uvařeném espressu, je výrazný marcipán. Oříšky a pražená suchost zůstávají. Hořká čokoláda se naopak mění v čokoládový pudink. Tento mléčný prvek dodává šálku drzý nádech. Je v ní ovoce? Určitě ne intenzivní. Trochu v pozadí se někde skrývá volný citrusový elektron. Příchuť Čokoládový pudink je slogan dne. Bez doslazování bílým cukrem je stále příjemně sladká. Objevuje se také vanilka a karamel. Hořkost na vyšší úrovni než u mnohem lehčeji pražených arabik z módních speciálních pražíren, ale nedominuje. Doprovází sladkost. Kyselost velmi nízká, ale je tam. Několik kapek citrusů. Tohle je italské espresso ve své opravdu ušlechtilé podobě: mléčné cappuccino! Pudink je stále přítomen. Proniká cosi kořeněného, připomínajícího perník. Co stojí za povšimnutí – hořkost téměř úplně mizí. Cíl receptu: vysoké tělo, výrazná kyselost, výrazná sladkost a omezená hořkost. Konečná receptura vypadala takto: dávkování: 18 gramů výtěžnost: čas: 32 gramů: 30 vteřin