zportugalska Vánoční krabička PRO PÁNY - omáčky piri-piri hot+mýdlo
Popis
Piri piri forte- 95 ml
Čistá piri-piri pálivá omáčka vyrobená z chilli papriček Cayenne.
Ingredience: pálivé chilli papričky (51 %), ovocný ocet )obsahuje siřičitany), sůl, koření, česnek, regulátor kyselosti (kyselina octová).
Alergeny: siřičitany
Země původu: Portugalsko
Výrobce: Quinta d´Avo
Piri-piri Habanero 95 ml
Habanero pálivá omáčka je typická pro Mexiko a vyrábí se z Habanero chilli papriček. Habanero paprička má specifickou chuť a jedná se o velmi pálivou omáčku.
Ingredience: pálivé chilli papričky (48 %) z toho minimálně 15 % je habanero, ovocný ocet (ovocný ocet, voda, obsahuje siřičitany), sůl, koření, česnek.
Alergeny: siřičitany
Země původu: Portugalsko
Výrobce: Quinta d´Avo
-Zcela bez: přidané vody, přidaných konzervačních látek (siřičitany jsou obsaženy v octu), přidaných barviv, dochucovadel, stabilizátorů, glutamátu sodného, EDTA, tuku, cholesterolu, geneticky modifikované organismy
Mýdlo Castelbel 40 g
-
Značka: Castelbel
-
Vůně: citrusy, cedr, ambra, mošus, mořské minerály, mech a tabák
-
Gramáž: 40 g
Luxusní hydratační mýdlo s bohatou pěnou. Baleno v ozdobné papírové krabičce. Elegantně laděné do černé barvy se stříbrnými detaily. Neobsahuje konzervační látky chemického původu ani palmový olej.
O PIRI-PIRI
Název piri-piri je používaný i v několika dalších podobách peri-peri nebo pili-pili a původně pochází ze svahilštiny. Označují se tak velmi pálivé malé chilli papričky původně dovezené Portugalci z východního pobřeží Afriky, když 15. století brázdili oceány na svých cestách do Indie. Rostlina pochází původně z Brazílie, ale v africkém podnebí se jí daří lépe.
Díky vysokému obsahu vitamínu A a C a kapsaicinu, který prokazatelně potlačuje bolest, jim papričky často sloužily během zámořských cest jako medicína a současně jako prevence střevních obtíží námořníků.
Piri-piri proslavil recept z restaurace ve vesničce Guia v jižním Portugalsku, která už od roku 1964 připravovuje grilovaná kuřata v pikantní omáčce Za vznikem oblíbené portugalské omáčky stojí kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně.
Standardně směs koření s označením piri-piri obsahuje v různé kombinaci mleté chilli, čenek, citrónovou kůru, cibuli, černý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, oregano, bazalku či estragon. Portugalci omáčkami piri-piri dochucují taktéž ryby a mořské plody.
O ZNAČCE
Quinta d´Avó
Značka Quinta d’Avó (Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády.
Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření, které jsou na portugalském trhu synonymem vysoké kvality.
Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidává se voda ani žádná chemická aditiva. Většina produktů je bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal.