Zlaté zrnko Cézar (Směs 75% arabica a 25% robusta) – “KLASICKÝ” - zrnková káva 500g
Popis
Původ: Káva Cézar je směs 6 až 7 káv s původem, 75% arabica a 25% robusta. Původ hlavní složky: Brazílie. Každá směs Zlaté Zrnko je výsledným souzněním chutí káv z nichž je složena a je namíchána podle chutí lidí. Směsi Zlaté Zrnko míchají italští odborníci v laboratořích přímo v přístavu. Míchají se z různých zdrojů tak, aby každý měsíc, každý rok měli stejnou výslednou chuť.
Pražení: stupeň 4 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso.
Použití: espresso, moka
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Cézar má expresivní chutě kandovaného ovoce, oříšků, s dochutí hořké čokolády. Velmi vhodná směs pro kavárny které chtějí nabídnout nádhernou krému díky 25% podílu robusty, plné tělo a zároveň velmi chutnou a výraznou kávu.
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Cézar vyžaduje středně hrubé mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3–4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců).
Chuťový profil:
Ovocnost: ● ○○
Sladkost: ●●●
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●● ○
Intenzita: ●● ○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ●● ○