Zdravý Rakytník Rakytníkový džem z Vysočiny
Popis
Ačkoli se to možná na první pohled nezdá, rakytníkový džem umí být snídaňová hvězda. Očaruje ale také linecké slepované cukroví, šátečky, koblihy či nejrůznější dortíky. Ale hodí se také do salátů, k sýrům či k masu. Skvěle ozvláštní také omáčky, zejména ty s nádechem podzimu, které budete servírovat k tmavým masům. Ve složení najdete vysoký podíl pyré z rakytníku, který pěstujeme na naší farmě LUKA, a. s. v samém srdci Vysočiny. Proto vás jistě potěší, že i džem si uchovává řadu benefitů, kterými rakytník prospívá lidskému tělu.
Doporučení:
Po otevření skladujte v lednici v teplotách do 5°C a zkonzumujte do 14 dnů.
Ozvláštnit jím můžete také salátové zálivky s olivovým olejem i marinády na maso. Výborně se hodí ke zvěřině, hovězímu, skopovému a dalším tmavým masům. Chybu neuděláte ani tehdy, pokud džem přidáte jako vaši tajnou ingredienci do výpeku, šťáv či omáček k masitým pokrmům.
Pokud plánujete dodat slepovanému cukroví, například lineckým kolečkům nebo išlským dortíčkům, trochu více elánu a pikantnosti, zkuste je slepovat rakytníkovým džemem s kapkou rumu.
Jméno výrobce: LUKA,a.s.
Název potraviny: Rakytníkový džem
Množství: 245 ml
Složení: čerstvé rakytníkové pyré 50 % řepný cukr, želírující látka:pektin, regulátor kyselosti:kyselina citrónová
Země původu: ČR
Množství hlavní složky v %:
Způsob skladování: 4– 8°C