10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 48016054

shumee KÁVOVNA - Colombia El Progreso Filter 250g

shumee KÁVOVNA - Colombia El Progreso Filter 250g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
KÁVOVNA – Colombia El Progreso Filter 250g Celý popis
989 Kč
Zboží od: Greatstore
989 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se

20.1.2025 na výdejním místě
20.1.2025 - 21.1.2025 na vaší adrese

Popis

Země původu zrna: Kolumbie Způsob zpracování: Washed Carbonic Maceration Odrůda: Caturra, Bourbon CHUŤ Kolumbijci jsou bohaté na chuť. Intenzivní, čistá a milovaná fanoušky filtrované kávy. Proces léčby, který tyto vlastnosti zintenzivňuje, se zdá být skvělým nápadem. Káva fermentovala 140 až 188 hodin. To ovlivnilo chuť výrazně, ale ne přehnaně. V pozadí jsou patrné alkoholické tóny připomínající světle červené víno. Nic víc než alkohol. Dominantní vůní v nose je jahoda. Červené ovoce se snoubí s chutí bobulového džemu. Pozitivní „podivnost“ chuti, často vyplývající z fermentačního zpracování, je zde patrná v dochuti, která může souviset s želé s příchutí lesního ovoce. Colombia El Progreso je káva s architekturou, která není přehnaná, není příliš intenzivní, ale extrémně aromatická. ZPRACOVÁNÍ Káva je umístěna do plastových nádob, kde je fermentována v kávových třešních po dobu 70 hodin pomocí CO₂. To pomáhá zvýšit sladkost kávy a zlepšit její tělo a také zesílit ovocné tóny v šálku. Po této fázi se oddělí od dužiny a umístí opět do nádob s vlastní ovocnou šťávou, bohatou na cukry a mikroorganismy. Nádoby jsou hermeticky uzavřeny pro zajištění správné fermentace. V této fázi se přidá CO₂, který vytěsní kyslík existující v nádobě a zrna se macerují. Trvá 70 až 94 hodin a celková doba kvašení je 140 až 188 hodin. Káva se poté promyje a suší 18 až 22 dní. VAŘENÍ Káva velmi bohatá na intenzivní, ale čisté chutě a aroma si zaslouží vyzdvihnout. Vyplatí se kávu neintenzifikovat hustotou, ale zvýšit její extrakci. Použijte 17,5 g kávy namleté na 19 kliknutí mlýnku Comandante. Nalijte vodu o teplotě 97 stupňů v následujících časech: 0:00 – 55 ml 0:30 – 120 ml 1:00 – 180 ml 1:30 – 240 ml 2:00 – 300 ml Nakonec jemně promíchejte. PLANTACE Farma El Progreso se nachází ve vesnici El Carmelo, v obci Palestina, v nadmořské výšce 1650 m nad mořem El Progreso je rodinná farma, kterou provozuje Rodrigo Sánchez Valencia, který pokračuje v tradici započaté jeho dědečkem. V současné době je plocha farmy 23 hektarů. Na hlinitých a písčitých půdách rodina pěstuje odrůdy jako Caturra a Colombia, stejně jako menší plodiny Bourbon a Gesha. V roce 2017 on a jeho tým vybudovali degustační laboratoř v La Loma, která se zabývá pražením vzorků, hodnocením sklizně a získáváním zdrojů. V roce 2017 a 2018 obsadila káva z Monteblanco (další Rodrigo farma) první a druhé místo v Yara Master Program a v roce 2019 získala ocenění Roasters United.