Plantation Degustační sada Kampotských pepřů
Popis
Chcete poznat rozdíl mezi Kampotským pepřem a tím obyčejným, objevit jeho základní druhy, vzít s sebou špičkové pepře na dovolenou, grilovačku na chalupu nebo je darovat jako nezapomenutelnou krabičku těch nejlepších chutí Kampotského pepře? Výběr těch nejlepších je zde ve stylové dárkové krabičce z masivního dřeva:
- Černý Kampotský pepř
- Červený Kampotský pepř
- Bílý Kampotský pepř
- Fermentovaný Kampotský pepř
Množství v této kazetě Vám umožní uvařit pár receptů a vybrat ten, který Vám chutná nejvíce. Může se ale stát, že pak půjdete pro všechny čtyři, každopádně varujeme, konzumace takto kvalitního pepře může vyvolat závislost!
Kampotský pepř černýPrvní krok do světa špičkového Kampotského pepře. Připravíte s ním špičkové špagety Carbonara (oblíbené i u našich dětí), steaky, saláty, omáčky, vývary nebo dlouho tažená jídla a budete překvapeni, jak může pepř skvěle chutnat. Rozdíl poznáte v intenzivní chuti máty a eukalyptu typické pro Kampotský pepř a naopak nižší pálivosti, která je typická pro organické pěstování bez hnojiv a pesticidů, které je zaručeno chráněným geografickým označením PGI a asociací Kampotského pepře KPPA. K využití potenciálu takto kvalitního pepře je téměř nezbytný také kvalitní mlýnek.
Kampotský pepř červenýVlajková loď regionu Kampot, zcela jiná dimenze pepře. V Kampotu je jedno z mála míst na Zemi, kde má pepř takové podmínky a péči, abyste ho mohli ochutnat v plné zralosti. Díky tomu Vás ohromí ovocnými, až sladkými tóny, jemností a fascinující vůní, kterou si zamilujete. Vynikne dokonce i s ovocem a nebo čokoládou a dezerty, grilovanou kukuřicí s máslem, ovocnými saláty ale i drinky tak, jako v pepřovém rumu SAMAI. Jedná se opět o suchý pepř, který je nejlepší připravit v mlýnku a nebo hmoždíři těsně před použitím.
Kampotský pepř bílýNaprosto jiný produkt než bílý pepř z marketu i když se stejně jmenuje a vypadá velmi podobně. Rozdíl je v ruční selekci plně zralého červeného pepře, což už je samo o sobě velmi náročné a vzácné. Poté se zrnka máčejí ve vodě, šetrně zbavují slupky a několik dní suší na slunci. Pokud Vás bílý pepř zklamal, vyzkoušejte tento – je jemný, hladký a neruší ani ve světlých smetanových omáčkách, s vajíčky a nebo s jemnou zeleninou či s rybami a mořskými plody. Pro vyniknutí jeho delikátní vůně a chuti doporučujeme umlýt těsně před použitím, ideální je kvalitní mlýnek s keramickou mechanikou.
Kampotský pepř fermentovanýPepřový kaviár – křupavá slaná zrnka Kampotského pepře která si zamilujete a nebudete muset prodat ledvinu, abyste si takto skvělý zážitek mohli dopřát. Čerstvě sklizená zrnka jsou naložena v té nekvalitnější soli, ta konzervuje jeho vlhkost a křupavost až do úžasného zážitku na Vašem stole. Nedává se do mlýnku, ale přímo do hotového jídla – vše od vajíček k snídani, předkrmů, omáček, dezertů až po večerní grilování steaků, ryb či zeleniny zvedne o úroveň výše svou delikátní chutí a křupnutím.