OM TEA Ručně sbíraný zelený čaj Dračí studna Hmotnost 40 g
Popis
Kvalitní třída slavného slavného čínského zeleného čaje Lung Ching (Dračí studna), uvedeného na seznamu „50 Slavných Čajů Číny“, z jarní sklizně v oblasti Linan, nepatrně vzdálenější lokality od Západního jezera – XI HU v provincii Zhejiang. Delší a větší, hruběji tříděný, typicky tvarovaný, lehce polámaný list. Nálev charakteristické, poměrně vyvážené, trávově sladké chuti s příjemně nahořklým ořechovým, jakoby pečeným aroma.
Jeden z nejoblíbenějších a nejznámějších čajů v celé Číně. Celkem často je to právě Dračí studna, co je představováno jako opravdu čínská národní nápoj a také jeden z největších klenotů Číny. Proto je také právě Long Jing podáván státním návštěvám a servírován důležitým osobám. Pokud si tedy přejete pochutnat na opravdu dobrém a zajímavém zeleném čaji, vyzkoušejte právě Dračí studnu.
V čajovnách byste asi nenašli nikoho, kdo by tento typ nechválil a neznal.
Původ sypaného čaje (lístků): Čína, oblast Linan, provincie Zhejiang
Složení: 100 % sypaný zelený čaj Lung Ching (Dračí studna)
Skladování: Uchovávejte v suchu a teplotě do 25 °C.
Vyrobeno v České republice |
Jak připravit dračí studnu:
Domácí příprava: Dračí studnu zalejte 70 – 80 stupňovou vodou, která prošla lehce varem. Na jeden 2,5 dcl šálek dejte 1 čajovou lžičku sypaného čaje. Následně louhujte 1 – 2 minuty a po přecezení podávejte. Tento čaj je více nálevový. Je ho možné zalít i 3-krát.
Více nálevů: Každý kvalitní čaj můžete zalít i vícekrát. Další nálev zalévejte ještě když jsou lístky teplé a nechejte čaj louhovat vždy přibližně o 1 minutu déle.
Profesionální příprava:
OM TEA je česká značka vyrábějící kvalitní čaje. Věříme na účinky čaje. Čaj je pro nás výrazem životního pocitu.
|
AIDS
Výzkumy dokázaly, že katechin, který je obsažený v zeleném čaji, brání v rozmnoţování viru HIV. Žádný lék proti AIDS zatím ale objeven nebyl.
Rakovina
Výzkumy na zvířatech prokázaly, že čajové polyfenoly mají preventivní, ochranný a léčivý dopad na rakovinu nejrůznějšího stádia (převáţně rakovinu kůže, trávicího ústrojí, jícnu, prsu, prostaty, jater, slinivky, močového měchýře a plic). Zabraňují vzniku prvního stadia rakoviny, tj. přeměnám buněk na buňky rakovinné, a v pokročilých stádiích brání růstu nádorů a šíření metastáz. Zelený čaj chrání tělo před vedlejšími účinky léčby rakoviny, jako jsou ozařování a chemoterapie.
Kardiovaskulární choroby
Zelený čaj chrání srdce a cévy tak, že snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, brání vzniku usazenin v cévách a napomáhá proudění krve. Tím je zároveň snižováno riziko mnoha srdečních chorob, jako jsou např. infarkt, postižení věnčitých cév, angina pectoris, mozková mrtvice a arterioskleróza (kornatění cév).
Cukrovka
Epikatechin podporuje sekreci insulinu, a tak pomáhá udržet hladinu krevního cukru v rovnováze. Proto je tedy zelený čaj vhodným doplňkem při léčbě cukrovky i při její prevenci.
Neurodegenerativní onemocnění
Zelený čaj podporuje správnou činnost mozku a brání rozvoji senility a degenerativních mozkových onemocnění jako jsou stařecká demence, Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.
Virová a bakteriální onemocnění
Jak jiţ bylo uvedeno výše, v zeleném čaji je obsaţen katechin, který je účinnou látkou proti mnoha druhům virů (chřipka, HIV atd.) a bakterií (černý kašel, zápal plic, cholera, Streptococcus mutans, Escherichia coli, Staphylococcus aureus atd.).
Radioaktivní zátěž
Třísloviny zeleného čaje vážou radioaktivní izotop stroncium 90 a organismus je pak schopen vzniklou sloučeninu vyloučit. Je prokázáno snížení radioaktivní zátěže stronciem 90 až o třetinu. Prevence zdravotního poškození při ozáření.
Překyselení těla
Zelený čaj je téměř jedinečným prostředkem k neutralizaci překyselení organismu, které může způsobit pálení žáhy, zubní kaz, revmatické problémy, močové, žlučníkové nebo ledvinové kameny a další potíže.
Zuby
Fluor obsažený v zeleném čaji posiluje zubní sklovinu a zároveň s katechiny brání bakteriím podílet se na vzniku povlaku a zubního kazu. Zelený čaj také ničí bakterie zapříčiňující zápach ústní dutiny.
Trávicí potíže
Při průjmu a „pokaženém“ žaludku je zelený čaj doporučován už po staletí. Zelený čaj zklidňuje žaludek, podporuje trávení a pomáhá předcházet zácpě.
Obezita a hubnutí
Zelený čaj snižuje rychlost vstřebávání cukrů a napomáhá lepšímu spalování tuků (termogenní účinek). Polyfenoly mají vliv na činnost enzymu amylázy, obsaženém ve slinách, který rozkládá sacharidy a také ovlivňuje následné trávení cukrů v trávicím ústrojí. Za váhové úbytky je částečně zodpovědný i kofein, který zrychluje bazální metabolismus a pomáhá tak tělu spalovat více kalorií.
Zelený čaj má v sobě značný počet látek, jež stojí za povšimnutí a můžeme s nimi podpořit náš organismus, přispět k lepšímu zdraví a povzbudit některé jeho přirozené funkce.
Polyfenoly
Obsahují přibližně 30 % obsahu listů. Mají silné antioxidační účinky, díky kterým působí preventivně proti vzniku rakoviny a srdečních onemocnění.
Flavonoidy
Jsou to rostlinné pigmenty s antioxidačním účinkem, které mohou výrazně působit při prevenci a léčbě chorob jako jsou arterioskleróza a jiná kardiovaskulární nemocnění. Mohou vázat některé kovové ionty (železo, měď), brání peroxidaci lipidů, likvidují volné kyslíkové radikály, regenerují a zpevňují cévy.
Katechiny: Epigalokatechin galát (EGCG)
Podporuje i metabolismus tuků, termogenezi, zvyšuje energetický výdej, a tudíž může být dobrým pomocníkem během hubnutí. Může i příznivě snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu, má rovněž protizánětlivý efekt nebo oceníme jeho blahodárnost na zdraví pokožky a dutinu ústní. Schopnosti zeleného čaje se mohou projevit také na paměti, uvolnění a celkovém zdraví mozku.
Taniny
Tyto látky zmírňují žaludeční problémy, zlepšují trávení a mají uklidňující účinek na centrální nervový systém. Na rozdíl od taninů ostatních rostlin, které jsou kvůli své vlastnosti srážet bílkoviny toxické, jsou taniny z čajovníku pro lidský organismus neškodné. To je způsobeno odlišnou chemickou strukturou.
Kofein
Jde zcela o totožnou substanci jako je v kávě, ačkoliv chování je trošku odlišné. V čaji je totiž na rozdíl od kávy kofein vázaný na jiné látky – konkrétně třísloviny, jiným jménem taniny (další polyfenoly). To má za následek, že se povzbuzující vliv dostavuje až později, funguje mírněji, ale za to trvá po delší dobu.
L-theanin
Tato aminokyselina je obsažena pouze v čajovníku a některých druzích hub. Navozuje pocity pohody a relaxace, a to bez náznaku ospalosti. Ovlivňuje pozitivně nervovou soustavu a tělesnou únavu.
Vitaminy
Značné zastoupení má A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), B7 (biotin), B10 (kyselina folová), B12 (kobalamin) a také vitaminy C, E, K a provitamin betakaroten.
Minerály
Obsahuje 5 – 7 % minerálních látek jako fluor (zpevňuje zuby a kosti, ničí bakterie, které způsobují povlak na zubech a vytváří zubní kaz, urychluje hojení ran a chrání před anémií v těhotenství), draslík (má vliv na buněčný metabolismus, odstraňování toxických látek z těla, snižování tlaku, zásobování mozku kyslíkem a nervové vzruchy, je důležitý pro správnou činnost kardiovaskulárního a svalového systému a činnost mnoha enzymů, přeměnu cukrů na energii), vápník (je potřebný pro tvorbu zubů a kostí, správnou srážlivost krve, hojení ran, funkci svalů a nervů a hraje důležitou roli při buněčném metabolismu a látkových přeměnách (tvorba hormonů a enzymů), také snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce), sodík, zinek, mangan, měď a železo. I když to
nejsou zrovna nejvýznačnější prvky zeleného čaje, jsou pro náš organismus samozřejmě přínosné a nepostradatelné.
Dále obsahuje
Různé enzymy, flavonoly (např. kvercetin, kaempferol a myricetin), chlorofyl, sacharidy, kyseliny (např. molybdenová, fosforečná aj.), karoten, tuky, vosky, saponiny, éterické oleje (silice) a více než 150 dalších, částečně aromatických substancí.
5 % sleva na všechny výrobky.
Pro členy rodiny Babičky Ovečkové.
Záruka spokojenosti.
Doprava zdarma.
Při objednávce nad 2199 Kč.
Rychlé doručení.
Většinu produktů máme skladem.
Zboží můžete vrátit až do 30 dnů od přijetí.