Oleificio Russo Extra panenský olivový olej s citrónem, 250 ml
Popis
Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv ochucený citronem
Extra panenský olivový olejj ochucený citronem. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna a přírodní citronové aroma. Objevte skutečnou výjimečnost sicilského olivového oleje ze sopečné oblasti vyrobeného společností Oleificio Russo, která je zárukou kvality a tradice.
Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleje vyráběný na Sicílii v Itálii. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna. Tento druh olivového oleje má na pohled smaragdově zelenou barvu s lehkými zlatožlutými odlesky. Je cítit lehká až středně zelená ovocnost s vůní artyčoků, rajčat, čerstvě posekaného vřesu a tóny mandlí. Chuť je lehká s jemnými tóny hořkosti a kořenitosti. Pro své jemné aroma a lehké tóny hořkosti a pikantnosti, spojené s nízkým stupněm kyselosti. Tyto jeho charakteristické prvky se navzájem nepřebíjí, ale naopak zvýrazňuje chuť pokrmů.
Doporučuje se zejména ke všem pokrmům typické středomořské kuchyně, bohaté na vůně, aromata a barvy této země.
Zkušenosti a vášeň společnosti Oleificio Russo jsou zárukou sicilského oleje nejvyšší kvality. Vyrábí se z pečlivě vybraných a ručně zpracovaných oliv. Důvěřujte zkušenostem a vychutnejte si to nejlepší, co Sicílie nabízí. Sicilský olej ze sopečné oblasti značky Oleificio Russo je sázka na jistotu, kvalita a chuť je 100% zaručena.
Je považován za jeden z nejlepších italských olivových olejů a často se z něj vyrábí vysoce kvalitní extra panenský olivový olej.
Oblast produkce: Belpasso-Paternò (CT)
Nadmořská výška: 400–500 m
Olivové háje: 30–40 let staré
Odrůda: Nocellara dell'Etna 100%.
Metoda sklizně: ruční
Období sklizně: 10. října – 10. listopadu
Metoda extrakce: nepřetržitý chladicí cyklus Kyselost: 0,13 – 0,20
Vzhled: smaragdově zelený se žlutými odlesky Vůně: středně ovocná s tóny artyčoku, čerstvé trávy
Chuť: lehce nahořklé a kořeněné tóny zelených rajčat a divokých bylin.
Použití: na ryby vařené i syrové, do salátů a na zeleninu
Vlastnosti
Je to přírodní šťáva bez jakýchkoliv úprav, velmi vzácná přísada středomořské kuchyně. neobsahuje cholesterol má antioxidační a detoxikační účinky snižuje riziko srdečních a cévních onemocnění zpomaluje stárnutí (již na buněčné úrovni) obsahuje vitamíny A, D, E, K obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny lehce stravitelný ideální pro redukci hmotnosti a diety nepostradatelný ve studené kuchyni
Skladovaný: Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Složení: 99% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy, 1% přírodní citronové aroma
Výrobce Oleificio Russo – Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) – Itálie
Hmotnost 250ml
Složení 99% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy, 1% přírodní citronové aroma
Země původu Itálie
Skladování Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření
Původ oliv Itálie (Sicilia)
Alergeny bez alergenů
Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 3389 Kj / 824 Kcal Tuky 91.6 g z toho nasycené mastné kyseliny 11.7 g Sacharidy 0.0 g z toho cukry 0.0 g Bílkoviny 0.0 g Sůl 0.0 g