10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 48639137

Milota Rooibos fermentovaný 70g

Milota Rooibos fermentovaný 70g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner Novinka
Rooibos čaj (Aspalathus linearis) Celý popis
Sleva 10 % 48 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
43 Kč
Zboží od: Milota s.r.o.
Sleva 10 % 48 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
43 Kč
S novou kartou za

28.11.2024 - 29.11.2024 na vaší adrese

Popis

Čajovníkovec kapský – Rooibos fermentovaný 70g (Český text na obalech) Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. VIZ ZDE: http://herbar.milota.com/…entovany-70g .Složení: Aspalthus linearis herba. Rooibos je nápoj pro každou příležitost. Lze jej snadno připravit, pije se horký i studený. Droga obsahuje kvalitní třísloviny (4,5 až 6 % proti 8 až 15 % v černém čaji) a velké množství stopových prvků a minerálů – železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden a další. Dále nacházíme látku zvláštní chemické povahy, zvanou aspalathin, velké množství flavonoidů, organické kyseliny, vitamin C a řadu jiných látek, jejichž výzkum pokračuje. Zároveň nemá žádné kalorie. Obsahuje jen nepatrné množství taninu, je mírně hořký a chutná i bez cukru. Skrze vysoký obsah minerálů a vitamínů obsažených v Rooibosu je vhodný k pití při fyzické námaze či nemoci. Příprava: 1 čaj. lžičku přelijeme 0,25 l vroucí vody, vyluhujeme 3–5 min.Výrobce: Milota s.r.o., Záhumení 168, 74285 Vřesina, www.milota.com, milota@milota.comZemě původu: Česká republika

Rooibos ihličkovatý – Rooibos fermentovaný 70g (Slovenský text na obaloch) Nariadením EÚ je zakázané uvádzať na obale výrobku akékoľvek zdravotné účinky. Viac informácií o zdravotných účinkoch byliny nájdete v našom herbári. Zloženie: Aspalthus linearis herba. Rooibos je nápoj pre každú príležitosť. Dá sa ľahko pripraviť, pije sa teplý aj studený. Droga obsahuje kvalitné triesloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v čiernom čaji) a veľké množstvo stopových prvkov a minerálov – železo, meď, zinok, horčík, mangán, draslík, vápnik, fluór, molybdén a ďalšie. Ďalej nachádzame látku osobitné chemické povahy, zvanú aspalathin, veľké množstvo flavonoidov, organické kyseliny, vitamín C a rad iných látok, ktorých výskum pokračuje. Zároveň nemá žiadne kalórie. Obsahuje len nepatrné množstvo tanínu, je mierne horký a chutí aj bez cukru. Skrze vysoký obsah minerálov a vitamínov obsiahnutých v Rooibosu je vhodný na pitie pri fyzickej námahe či chorobe. Príprava: 1 čaj. lyžičku preliať 0,25l vriacej vody, vylúhovať 3–5 min. Komplexní informace o bylině Rooibos bez léčivých účinků:Více informací o léčivých účincích byliny Rooibos ZDE: Čajovníkovec kapský: Droga:Latinsky:  Herba aspalathiČesky: Nať čajovníkovce kapského Čajovníkovec kapský: Názvy:Lidové: RooibosSlovensky: Roabos ihličkovatý Chemické složení: Droga obsahuje kvalitní třísloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v černém čaji) a velké množství stopových prvků a minerálů – železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden a další. Dále nacházíme látku zvláštní chemické povahy zvanou aspalathin, velké množství flavonoidů, organické kyseliny, vitamín C a řadu jiných látek, jejichž výzkum pokračuje. Vnitřní užití: Nejvyšší účinky má krátce, asi 1 minutu povařený odvar. Na pohár 0,1 litru čaje užíváme 1 kávovou lžičku drogy, na šálek 0,15 litru 1 čajovou lžičku, na sklnici 0,2 listu 1 čajovou a 1 kávovou lžičku a na hrnek 0,25 litru vezmeme 2 čajové lžičky drogy. Popis: Čajovníkovec kapský je vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, dorůstající výšky 1 metru. Místo výskytu: Je to pěstovaná rostlina, původem z cedarbergské oblasti v západokapské části Jiží Afriky. Doba sběru + sbíraná část: Předmětem použití je nať, sbíraná odřezáváním asi 35 cm nad zemí. Na světový trh přichází droga upravená fermentací, podobně jako tzv. černý (správněji červený) čaj. Zpracování + uchovávání: První sklizeň se provádí druhým rokem. Čajová surovina je po sběru podrobena fermentaci a poté je pasterizována. Na světový trh přichází ve dvou hlavních druzích: supergrade je prachová droga, určená pro balení do nálevových sáčků, a choicegrade pro přípravu v čajové konvici. Čaj je oblíben v USA, Německu, Švýcarsku a v poslední době pronikl dokonce také do Japonska.