10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 48639763

Milota Kondurango (Marsdenie kondurangová) kůra 50g

Milota Kondurango (Marsdenie kondurangová) kůra 50g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner Novinka
Marsdenie kondurango kůra (Český text na obalech) Složení: Marsdenia condurango cortex. Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky Celý popis
Sleva 10 % 60 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
54 Kč
Zboží od: Milota s.r.o.
Sleva 10 % 60 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
54 Kč
S novou kartou za

28.11.2024 - 29.11.2024 na vaší adrese

Popis

Marsdenie kondurango kůra (Český text na obalech) Složení: Marsdenia condurango cortex. Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. VIZ ZDE: http://herbar.milota.com/…ngo-kura-50g . Výborným produktem je i kondurangové víno, podávané v dávkách asi 4 až 5 pol. lžic denně, nejlépe mezi jídly. Droga obsahuje především glykosidicky vázanou hořčinu condurangin, dále třísloviny a silici, pregnanové deriváty esterifikované kyselinou skořicovou a s cukernou složkou glukózou, oleandrózou, cynarózou a metylalózou. Dále zde nacházíme kyselinu chlorogenovou, kávovou, cyklid condurangitol, flavonoidy, kumariny, vanilin a řadu dalších látek. Užívání: 1 polévková lžíce přelít 5 dcl studené vody, přívést do varu, vařit 5–15 min. vyluhovat 15 min. popíjet 1× denně.Výrobce: Milota s.r.o., Záhumení 168, 74285 Vřesina, www.milota.com, milota@milota.comZemě původu: Česká republika

Marzdénia kondurango kôra (Slovenský text na obaloch) Zloženie: Marsdenia condurango cortex. Nariadením EÚ je zakázané uvádzať na obale výrobku akékoľvek zdravotné účinky. Viac informácií o zdravotných účinkoch byliny nájdete v našom herbári. Výborným produktom je aj kondurangové víno, podávané v dávkach asi 4 až 5 pol. lyžíc denne, najlepšie medzi jedlami. Droga obsahuje predovšetkým glykozidicky viazanú horčinu condurangin, ďalej triesloviny a silicu, pregnanové deriváty esterifikované kyselinou škoricovou a s sacharimetrickou zložkou glukózou, oleandrózou, cynarózou a metylalózou. Ďalej tu nachádzame kyselinu chlorogenovú, kávovú, cyklid condurangitol, flavonoidy, kumaríny, vanilín a rad ďalších látok. Užívanie: 1 polievková lyžica preliať 5 dcl studenej vody, priviesť do varu, variť 5–15 min. vylúhovať 15 min. popíjať 1× denne. Komplexní informace o bylině bez léčivých účinků:Více informací o léčivých účincích byliny ZDE:  Marsdenie kondurangová: Synonyma:Latinsky: Marsdenia condurangaČesky: Marsdénie kondurangová Marsdenie kondurangová: Droga:Latinsky: Cortex condurango, Cortex marsdeniae condurangoČesky: Kůra marsdenie kondurangové Marsdenie kondurangová: Názvy:Lidové: Kodurango, baňuraSlovensky: Marzdénia kondurangová, marsdénia kondurangová Chemické složení: Droga obsahuje 1–2% glykosidicky vázaných hořčin (číslo hořkosti drogy je cca 15 000), bílou kaučukovitou hmotu (6%), nepatrné množství tříslovin, cyklický alkohol kondurit, ester kyseliny beta-amyrinskořicové, organické kyseliny, značné množství škrobu, tuk a stopy silice (asi 0,01%). Za účinné principy se pokládají konduranginy – hořké esterové glykosidy steroidního charakteru (srážejí se v teplé vodě, proto se galenické odvary musí filtrovat až po vychladnutí). Dále je zde pregnanové deriváty esterifikované kyselinou skořicovou a s cukrenou složkou glukózou, oleandrózou, cynarózou a metylalózou. Dále zde nacházíme kyselinu chlorogenovou, kávovou, cyklid condurangitol, flavonoidy, kumariny, vanilin a řadu dalších látek. Vnitřní užití:Užívá se asi 10% macerační odvar nebo tekutý extrakt, resp. víno, které vyrábí i náš farmaceutický průmysl. Drogu můžeme míchat do různých směsí s tím, že nesmíme zapomenout na nutnost vyluhování drogy zastudena (viz dále). Vhodnými drogami do směsí jsou např. kořen anděliky, puškvorec, máta, ale i heřmánek, ožanka kalamandra a další drogy. Odvar, který se až po vychladnutí přefiltruje (protože účinná látka je za tepla nerozpustná), se připravuje ze 3 kávových lžiček drogy na sklenici vody: užívá se několikrát denně po lžičkách.Nebo:Příprava odvaru vykazuje určitou zvláštnost. Hlavní obsahové látky drogy jsou totiž obtížně rozpustné za horka, a proto musíme čaj nechat vyluhovat až do vychladnutí. Můžeme také přímo připravovat macerát za studena.Extractum condurango fluidum se podává 3–4× denně po 20 kapkách ve sklence vody před jídlem jako amarum.Vinum condurango se užívá po 1 lžíci 3× denně mezi hlavními jídly: doporučuje se jednak při žaludečních a střevních chorobách, jednak jako tonikum.Nebo:Kondurangové víno se podává v dávce 4–5 polévkových lžic denně. Popis: Mateřská rostlina je popínavá liana. Marsdénie je keř s plazivým nebo ovíjivým pněm, vstřícnými, krátce řapíkatými, vejčitými, celokrajnými listy a drobně zelenavě žlutými květy v úžlabních latách. Plodem jsou podlouhlé měchýřky obsahující početná semínka, která jsou jemně ochmýřená. Místo výskytu: Drogu poskytuje popínavá liana Marsdenia condurango, která roste na západních svazích Kordiler, v Ekvádoru (Loja), Peru, Kolumbii a Brazílii. Kultivuje se i ve východní Africe. U nás rostlinu najdeme jen v botanických zahradách, kde se pěstuje pro vědecké účely. Doba sběru + sbíraná část: Předmětem sběru a drogou je kůra z větví. Vlastnosti drogy: Drogu tvoří 5–15 cm dlouhé a 1–3 cm široké kusy usušené kůry z kmenů a větví, silné 2–5 cm. Jsou rourkovitě nebo žlábkovitě svinuté a často rozmanitě zakřivené. Zevně jsou pokryty šedohnědým až hnědým korkem. Velké okrouhlé nebo příčně protažené lenticely tvoří viditelné hrbolky. Na vnitřní straně je kůra světlejší, šedohnědá, podélně rýhovaná. Na lomu je zrnitá. V anatomické stavbě je zajímavý feloderm, kde se téměř v každé buňce nachází krystal šťavelanu vápenatého, v uzší primární kůře ojediněle mléčnice a celá hnízda kamenných buněk, množství škrobových zrn. Droga se dostává do obchodu také drcená na kousky přibližné velikosti 3×3 cm. U nás se této drti dává přednost. Droga chutná hořce.