Milota Kmín římský plod (Šabrej kmínovitý) mletý 100g
Popis
Kmín římský plod (šabrej kmínovitý) mletý (Český text na obalech) Složení: Cuminum cyminum fructus. Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. VIZ ZDE: Římský kmín má v kuchyni mnoho využití. Droga je drobnější, než náš český kmín a to je hlavně pro hospodyňky důležité, má výraznější aroma a jinak chutná. Má ostrou, hořkou a pronikavou chuť, která přehlušuje chuť ostatních koření. Pokud to s ním ovšem přeženeme, tak přehluší i chuť celého pokrmu. Ne nadarmo je součástí kari koření. Zde platí dvojnásob – dobrého pomálu. A konečně za třetí, má výrazně světlejší zabarvení, než kmín klasický. Užívání: drogu jako stomachikum přidáváme do různých pokrmů.Výrobce: Milota s.r.o., Záhumení 168, 74285 Vřesina, www.milota.com, milota@milota.comZemě původu: Česká republika
Rasca rímska (Cumin, kumín) plod mletá (Slovenský text na obaloch) Zloženie: Cuminum cyminum fructus. Nariadením EÚ je zakázané uvádzať na obale výrobku akékoľvek zdravotné účinky. Viac informácií o zdravotných účinkoch byliny nájdete v našom herbári. Rímsky kmín má v kuchyni mnoho využitia. Droga je drobnejšia, ako naša česká rasca a to je hlavne pre gazdinky dôležité, má výraznejšiu arómu a inak chutí. Má ostrú, horkú a prenikavú chuť, ktorá prehlušuje chuť ostatného korenia. Ak to s ním však preženieme, tak prehluší aj chuť celého pokrmu. Nie nadarmo je súčasťou kari korenia. Tu platí dvojnásobne – dobrého pomenej. A konečne za tretie, má výrazne svetlejšie zafarbenie, než klasická rasca. Užívanie: drogu ako stomachikum pridávame do rôznych pokrmov. Komplexní informace o bylině bez léčivých účinků:Více informací o léčivých účincích byliny Je to koření především arabských a muslimských zemí, ale také dalších zemí kolem Středozemního moře, dále USA, Mexika, Brazílie, Argentiny – tedy střední Ameriky, také Asie, Afriky i Austrálie. Má odlišnou, výraznou chuť i vůni než náš kmín. Pro svou výraznou chuť i aróma se používají menší dávky – celého nebo mletého kmínu. Je součástí kari koření a dalších směsí. V řadě zemí je oblíben i při pečení chleba, pečiva, při výrobě salámů, sýrů. V Africe se dává do pokrmů tadžin, kuskus. Ve Španělsku se míchá se skořicí, v arabských zemích s koriandrem, kurkumou a kardamomem. Směsím koření dodává „exotickou? chuť a aroma. Kmín římský má dlouhou historii. Znali jej již před 5000 lety Egypťané, byl nalezen v pyramidách. Bible se zmiňuje o mlácení kmínu tyčí; tato metoda se používá ještě dnes v zapadlých oblastech východního Středomoří. Příznačná příjemná chuť římského kmínu je však unikátní a vydatně přispívá k pikantnosti mnoha pokrmu. Římský kmín bude vždy navozovat představu indické a mexické kuchyně, ve kterých je nezbytným kořením; hojně se užívá také v severní Africe a na Středním východě. Kmín římský prý podporuje chuť k jídlu, hojně se používá pro úlevu při žaludečních potížích, plynatosti, kolice, průjmu. Je součástí kari koření a dalších směsí, v řadě zemí je oblíben i při pečení chleba, pečiva, při výrobě salámů, sýrů.