LaProve TriPack Chilli Chipotle, Pasilla a Ancho Flor 100g
Popis
CHIPOTLE Středně pálivé chilli chipotle papričky se vyznačují silnou příjemnou chutí s hlubokými kouřovými tóny. Ty se i přes sladkou vůni promění v zemité pálení, které trvá několik minut. Chipotles jsou pálivější než, řekněme, anaheimské nebo poblano papriky, ale jemnější než cayenne nebo serrano. Jalapeños se sbírají, když jsou ještě zelené. Pro výrobu chipotles se nechají dozrát do pěkné červené barvy. Sbírají se, až když jsou téměř suché. Poté se položí na kovové rošty, na kterých se udí. Výsledkem jsou sušené, tmavě hnědé a kouřové chilli papričky. Tyto papriky lze použít celé, nebo jako vločky či prášek. Někdy se k nim přidávají rajčata, cibule, koření a ocet, aby vznikla omáčka zvaná „adobo“. PASILLA FLOR Pasilla chili, také známá jako Pasilla Negro, je sušená chilli paprička běžně používaná v mexické kuchyni. Je to jemné až středně pálivé chilli papričky s bohatým, komplexním chuťovým profilem. Zde jsou některé klíčové vlastnosti papriky pasilla: Vzhled: Papriky pasilla mají tmavou, vrásčitou slupku, která se pohybuje od tmavě hnědé až po téměř černou. Tenké stěny chilli usnadňují sušení. Jsou známé pro svou zemitou, kouřovou a lehce nasládlou chuť. Mají komplexnější chuť ve srovnání s některými jinými odrůdami chilli, díky čemuž jsou oblíbenou volbou pro přidání hloubky do omáček, dušeného masa a krtkových jídel. Papriky Pasilla jsou považovány za jemné až středně pálivé, s rozsahem Scoville Heat Unit (SHU) přibližně 1 000 až 2 500. I když poskytují určité teplo, je obecně méně intenzivní než pikantnější druhy chilli, jako jsou jalapeños nebo serranos. Stojí za zmínku, že úroveň pálivosti chilli papriček se může lišit a jednotlivé papriky v rámci stejné odrůdy mohou mít mírně odlišné úrovně pikantnosti. Uvedený rozsah SHU je obecným vodítkem pro papriky pasilla.
ANCHO FLOR Ancho chilli je sušená paprika poblano a je jedním z nejpoužívanějších sušených chilli v mexické kuchyni. Ancho chilli jsou sušené, velké a ploché s vrásčitou, tmavě červenohnědou až téměř černou slupkou. Obvykle jsou asi 3 palce široké a 4 až 5 palců dlouhé. Ancho chilli má jemnou, sladkou a lehce ovocnou chuť s podtóny švestek, rozinek a tabáku. Jsou méně pikantní než některé jiné odrůdy chilli, což z nich dělá oblíbenou volbu pro přidání chuti bez ohromujícího tepla. Ancho chilli má mírnou až střední úroveň tepla, v rozmezí od 1 000 do 2 000 Scoville Heat Units (SHU). Díky tomu jsou jemnější než jalapeños a jiné pikantnější papriky a přispívají spíše k celkové chuti pokrmu než k teplu. Často se používají v kombinaci s jinými chilli, aby se vytvořila hloubka a složitost chuti. Ancho chilli lze také rehydratovat a použít v marinádách nebo potírání masa a lze je rozmixovat na hladké pyré. Ancho chilli jsou všestranné a široce oceňované pro svou bohatou chuť a mírné teplo, díky čemuž jsou základem mnoha kuchyní, které zahrnují mexickou a jihozápadní kuchyni.Výrobce: Apexage s.r.o. Sokolovská 104/85, Prague 8, 186 00
Přísady: chilli
Skladování:
Skladuj v suchu, temnu. Datum minimální trvanlivosti na obalu.
Země původu: Česká Republic
Výživové informace: 100g:
Kalorie: 78
Celkový tuk 0 g 0 %
nasycené tuky 0 g 0 %
Cholesterol 0 mg 0 %
Sodík 980 mg 40%
Draslík 800 mg 22%
Celkový obsah sacharidů 19 g 6%
Dietní vláknina 0 g 0 %
Granulovaný cukr 10 g
Bílkoviny 0 g 0 %
Vitamín C 21% Vápník 10%
Železo 29% Vitamín D 0%
Vitamín B6 0% Kobalamin 0%
hořčík 3 %