10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 41036145

LaProve Totomoxtle Blue corn salt with Flor de Sal 100g

LaProve Totomoxtle Blue corn salt with Flor de Sal 100g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Modrá kukuřice je jednou z nejstarších odrůd kukuřice. Domorodý americký kmen Pueblo na jihozápadě Spojených států si na této odrůdě pochutnával již v roce 1540, kdy oblast objevili španělští průzkumníci. Celý popis
245 Kč
Zboží od: LaProve.com
245 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

27.11.2024 na výdejním místě
27.11.2024 - 28.11.2024 na vaší adrese

Popis

Modrá kukuřice je jednou z nejstarších odrůd kukuřice. Domorodý americký kmen Pueblo na jihozápadě Spojených států si na této odrůdě pochutnával již v roce 1540, kdy oblast objevili španělští průzkumníci. Modrá kukuřice je volně opylovaná, takže její růst není tak snadno regulovatelný jako u komerční hybridní žluté nebo bílé kukuřice. Je to moučná kukuřice a má asi o 30 procent více bílkovin než průměrná hybridní kukuřice. Stále je široce používán na jihozápadě a v Mexiku, kde je základní potravinou. Zdravotní přínosy modré kukuřice. Modrá kukuřice je jednou z nejstarších odrůd kukuřice. Antokyan v modré kukuřici a dalších podobně zbarvených potravinách má řadu zdravotních výhod, včetně potenciálního zlepšení paměti a boje proti rakovině a cukrovce! Ve studiích na zvířatech bylo prokázáno, že tento flavonoid snižuje proliferaci několika rakovinných buněčných linií a zlepšuje paměť.

Flor de sal je unikátní mořská sůl, která vzniká za velmi zvláštních podmínek na hladině slaných jezer. Ve vhodném klimatu, kde na plovoucí solnou krustu působí teplota vzduchu, větrné podmínky a sluneční záření, se tvoří na jaře a na podzim, po velmi omezenou dobu, a tedy pouze dvakrát ročně. Obsahuje více minerálních látek a stopových prvků než běžná sůl. Má méně sodíku a naopak více draslíku, vápníku a hořčíku než běžná mořská sůl, což jí dodává výraznou, lehce nasládlou chuť a výsledným pokrmům dodává chuť umami. K dochucení tedy stačí menší množství.