LaProve Silná káva pro každodenní boj. Mexická Arabica Procurador, z mlžných pralesů, 1000g zrno
Popis
Ideální příprava: french press, americano, espresso
Káva Arabica se pěstuje na 1 ha polí na svazích se sklonem 30–60 %, v nadmořské výšce 1200 m n. m., ve vlhkém tropickém deštném pralese rostoucím na vulkanických půdách (Andosols, Acrisols, Luvisols), s průměrnými srážkami 2250 mm a teplotou v rozmezí 18 až 24oC, na pomezí Puebla / Veracruz.
Mlžné lesy, se vyznačují se vysokou úrovní srážek, vlhkostí, mlhou, a vysokými teplotami po celý rok. Tyto ekosystémy jsou ve skutečnosti velmi zranitelné a tvoří je husté společenstvo stromů, skládající se z rostlin mírného a tropického původu, s převahou tropické flóry. Orchideje a kapradiny jsou druhem rostlin, které jsou v těchto ekosystémech velmi hojné. Jak se tyto lesy vyvíjejí v oblastech vystavených rose nebo mrakům na úrovni flóry, snižuje se míra slunečního záření a tím i odpařování vody. Obecně platí, že stromy, které rostou v těchto lesích, mají povrchnější, kratší a těžší kořeny než stromy, které rostou v oblastech s nižší nadmořskou výškou a vlhkostí.
Kávová zrna se suší na slunci „suchou metodou“.
100% arabica, Puebla / Veracruz Mexiko, 1200 až 1500 M.A.S.L. střední roztok, vyvážená kyselost, střední sladkost. Ideální příprava: francouzská tisk, americano.