LaProve Pinole with cacao & cinnamon 250g + Pinole & amarant 250g
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Pinole je tradiční mexické jídlo vyrobené z mletých, pražených kukuřičných (kukuřičných) zrn. Kukuřice se obvykle vaří ve vodě s vápnem, což je proces známý jako nixtamalizace, který odstraňuje vnější slupku a činí jádra stravitelnějšími a výživnějšími. Uvařená kukuřice se pak suší a mele na jemný p
Celý popis
467 Kč
Zboží od:
LaProve.com
467 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
27.11.2024
na výdejním místě
Výdejní místa
27.11.2024 -
28.11.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Pinole je tradiční mexické jídlo vyrobené z mletých, pražených kukuřičných (kukuřičných) zrn. Kukuřice se obvykle vaří ve vodě s vápnem, což je proces známý jako nixtamalizace, který odstraňuje vnější slupku a činí jádra stravitelnějšími a výživnějšími. Uvařená kukuřice se pak suší a mele na jemný prášek, který lze použít různými způsoby. Výsledný prášek se používá jako přísada s vysokou nutriční hodnotou pro výrobu různých potravin, jako jsou cereálie, pečivo, tortilly a nápoje. Název pochází z Nahuatl a znamená kukuřičná mouka. Pinole lze smíchat se studenou nebo horkou vodou nebo mlékem, aby vznikl výživný nápoj, nebo jej lze použít jako základ pro další potraviny, jako je chléb, koláče a tamales. Někdy se také používá jako zahušťovadlo nebo ochucovadlo v dušených pokrmech a polévkách. Pinole má oříškovou, lehce nasládlou chuť a hrubou texturu. Má vysoký obsah vlákniny,
bílkovin a dalších živin, díky čemuž je oblíbeným jídlem pro sportovce a ostatní, kteří potřebují trvalou energii. V Mexiku byl po staletí základním jídlem a dodnes se v mnoha tradičních pokrmech těší. Kmen Rarámuri znamená ve svém utoaztéckém jazyce „ti, kteří rychle běží“. S široce rozptýlenými osadami si tyto kmeny rozvinuly kulturu běhu na dlouhé vzdálenosti, kdy během dvou dnů dosáhly až 320 km na jedno sezení, pro komunikaci mezi vesnicemi i pro dopravu a lov krocanů nebo jelenů.
Musí existovat důvod, proč ji běžci Rarámuri, považovaní za nejlepší běžce na dlouhé tratě na světě, používají po staletí. Pravděpodobně rovnováha mezi živinami a jeho trávením poskytuje dobré výsledky. Pinole s kakaem a skořicí patří k nejšetrnějším a nejúčinnějším druhům pinole. Zapíjí se vodou nebo mlékem nebo jako prášek. Staří Mexičané nazývali amarant huautlí. Spolu s kukuřicí a fazolemi byla vlídnějším základem jídelníčku starých Mexičanů. Protože se amarantové zrno využívalo při náboženských rituálech, rozhodli se španělští dobyvatelé bojovat proti jeho pěstování. Nápoj však přežil dodnes v džunglích Tabasco a Chiapas. La Prove je pravděpodobně jediným dovozcem tohoto nápoje v Evropě. Nápoj smíchaný se 100% přírodním kakaem je prastarý nápoj s vysokou nutriční hodnotou, který se podává v horkých dnech se studenou vodou, ale lze jej zapít i mlékem nebo
horkou vodou.