La Chinata Extremadurský "MIGAS"
Popis
Mezi mnoha věcmi, které v Extremaduře vynikají, je gatronomie jednou z nich. Extremadurský „migas“ jsou jedním z hvězdných jídel. Recept, který se dodnes dědí z generace na generaci. Jedná se o jednoduchý a skromný pokrm, jehož původ je připisován pastýřům během hnání dobytka na letní pastvu. Se základními ingrediencemi, jako je chléb, španělský extra panenský olivový olej, česnek a sůl, je to pochoutka, která je také perfektní na den naplněný energií
Vytvořte si vlastní verzi Tento recept má mnoho verzí. Můžete třeba přidat papričky Piquillo v extra panenském olivovém oleji. Velmi běžné je také přidat nějaké maso, doporučujeme iberskou papadu, nakrájenou na malé kousky a míchat na pánvi. Podobně můžete přidat čerstvé chorizo. Na závěr můžete usmažit vajíčka, a pokud jsou domácí, nejlépe dochutit trochou soli pomocí mlýnku na vločkovou mořskou sůl s paprikou. Kdy si pochutnat na talíři migy? Je ideální k snídani, dopoledne nebo k jídlu. Je velmi kalorický, takže vám udrží energii a zasytí po celý den, proto byl mezi pastevci velmi rozšířený. Obsah: 250 g.