10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 40688872

GRIZLY žitné vločky 1000g

GRIZLY žitné vločky 1000g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky Složení: Žitné vločky 100% Země původu: Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Celý popis
Ušetříte 19 Kč 88 Kč
69 Kč
Zboží od: nakliceno.cz
Ušetříte 19 Kč 88 Kč
69 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 3 kusy
S novou kartou za

9.7.2024 na výdejním místě
9.7.2024 - 11.7.2024 na vaší adrese

Popis

  • Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
  • Složení: Žitné vločky 100%
  • Země původu: Ukrajina
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu

Vlastnosti a výhody: Žitné vločky vznikají lisováním zrna žita ozimného. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace žitných vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů. Díky velmi nízkému obsahu tuků je tato kombinace skvělým základem zdravé výživy.

Použití: Vločky jsou ideálním základem zdravé a vyvážené snídaně, skvěle poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1165 kJ / 279 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 2,01 g
Bílkoviny: 8,5 g
Vláknina: 9 g
Sůl: 0,01 g

 

Žitná kaše se sýrem, česnekem a olivovým olejem

Žitné vločky povaříte do podoby kaše, což je velmi častá varianta jejich přípravy, ovšem nebudete je tentokrát doslazovat medem, skořicí ani džemem, ale posypete je strouhaným či na drobné kousky nakrájeným sýrem. Nejlepší je gouda, ta propůjčí žitu zajímavé aroma. Na závěr prolijete kaši jednou až dvěma lžícemi olivového oleje a případně dochutíte prolisovaným česnekem.

Žito v polévce a v guláši

Máte rádi luštěninové polévky, například z červené čočky, a guláš z červených fazolí „ledvina“? Oba pokrmy fantasticky zasytí, dodají spoustu energie a dokonce zvednou náladu. Problematická však může být jejich příprava, respektive její závěr, kdy je zapotřebí pokrm zahustit. U polévky to tak zásadní není, ale u guláše ano, a tam mnoho lidí příliš tekutou hmotu zahušťuje bílou hladkou pšeničnou moukou. Zkuste to  jinak, využijte žitné vločky, které rozmixujete v plechovém hrnku tyčovým mixérem a zahustíte jimi guláš tak, že bude ještě výživnější a zdravější.